Hoe blijft lippenstift langer zitten? 5 niet te missen tips

Hoe blijft lippenstift langer zitten? Het is een vraag die iedereen die lipstick gebruikt zichzelf wel stelt. Niets zo vervelend als een paar mooi gekleurde lippen die na een uurtje alweer vervaagt zijn. Wat kun je eraan doen om die kleur langer vast te houden? Hoe blijft lippenstift langer zitten? Je lees onze tips in dit artikel.

 

0. Hoe blijft lippenstift langer zitten? Door een goede basis

De tip waarmee we beginnen is eigenlijk een Tip 0. Deze tip hoor je eigenlijk met regelmaat te doen, waardoor lippenstift aanbrengen sowieso makkelijker gaat. Waar we het over hebben? De lipscrub. Je lippen krijgen net als de rest van je lichaam last van losse velletjes en vuil, met name omdat je eet en drinkt. Als je het vuil en de velletjes regelmatig met een lipscrub of een zachte tandenborstel verwijdert, heb je niet alleen zachte lippen, maar hierdoor blijft je lippenstift ook langer zitten.

 

1. Lipstick blijft langer zitten met een primer

Een primer op je lippen zorgt ervoor dat je lippenstift mooi egaal aangebracht kan worden zonder te vervagen. Daarnaast krijgen je lippen een dun laagje, waardoor vocht niet kan ontsnappen. Je lippen blijven zo gehydrateerd en drogen niet uit, zelfs niet als je een matte lippenstift gebruikt. Ook wel zo fijn: door het dunne laagje zullen je lippen de lipstick ook niet opnemen, maar blijft het er mooi op liggen.

Fijn om te weten: omdat je lippenstift op het laagje blijft liggen en niet intrekt, heb je minder van je favo kleur nodig. Gaat je lipstick ook nog eens langer mee!

 

2. Hoe blijft lippenstift langer zitten? Met lip potlood

Een lippotlood is bijna net zo essentieel als een lip primer. Door met een lip potlood (of lipliner) de rand van je lippen te omranden voorkom je dat je lippenstift uitloopt en vervaagt. Als je je lip potlood ook gebruikt als basis voor je lippenstift creëer je een betere ondergrond voor je lippenstift. Deze blijft hierdoor beter hechten. Mocht je lippenstift vervagen dan zie je dit minder door het lip potlood.

 

3. Breng lipstick aan met een kwastje

Lipstick komt in tubes, dus waarom zou je de moeite nemen om het met een kwastje aan te brengen? Hieronder een paar (naar ons idee zeer overtuigende) redenen:

  •        Het bespaart lippenstift omdat je niet een paar keer met de hele stick over je lippen heen hoeft.
  •        Het zorgt ervoor dat lippenstift beter blijft zitten omdat je het makkelijker in de lijntjes van je lippen aan kunt brengen.
  •        Met een kwastje kun je makkelijker de precieze lijnen van je lippen volgen, zeker als je lippenstift al wat afgeplat is.
  •        Het is wat hygiënischer omdat je de lipstick niet direct tegen je lippen aan drukt.

 

4. Happen op een tissue

Deze tip heb je vast wel eens eerder gehoord, en hij werkt zeker! Door op een tissue te ‘happen’ vlak nadat je je lippenstift hebt aangebracht, fixeer je je lippen. Door het overtollige laagje lippenstift er eigenlijk af te happen, voorkom je dat deze laag van je lippen af komt als je later iets drinkt of eet. Waarom dit belangrijk is? Omdat je met een tissue alleen de ‘extra’ lipstick eraf haalt. Als je dit niet doet en je neemt wat te drinken, haal je niet alleen die ‘extra’ lipstick eraf, maar ook delen van de laag eronder. En hierdoor vervaagt de kleur dus een stuk sneller. De vraag ‘hoe blijft lippenstift zitten’ is dan ineens een stuk makkelijker te beantwoorden.

 

5. Lippenstift tijdens het eten en drinken

Ja, dan heb je die perfecte rode lippen gecreerd, ga je uit eten… Hoe ga je iets drinken of eten zonder dat die mooie rode kleur overal komt te zitten? Een handige tip is om je glas voor je eruit drinkt even een beetje nat te maken. Je kunt dit met je vinger doen of gewoon met je tong, maar misschien zijn er wel vochtige doekjes beschikbaar (is iets subtieler…). Door met een tissue of servet even van tevoren je lippen te deppen, blijft het beter zitten als je gaat eten. Natuurlijk blijven je lippen niet helemaal perfect, maar het helpt in ieder geval.

 

Hoe blijft lippenstift zitten?

De vraag ‘Hoe blijft lippenstift langer zitten?’ kan je bij deze dus goed beantwoorden. Heb je zelf nog tips om lippenstift langer te laten zitten? Stuur ons een mailtje en wie weet zie je binnenkort jouw tip terug op ons blog.