Interessant: Stap voor stap informatie over het wimperserum

Wimperserums zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Niet gek natuurlijk, want wie wil er nu niet vollere en langere wimpers? Het is de perfecte manier om een boost te geven aan je wimpers zonder dat je direct met mascara en eyeliner aan de slag hoeft. Toch bestaan er in 2018 nog veel vragen over wimperserums. Met name over de veiligheid, maar ook over de prijzen van verschillende merken wimperserums en de werking van verschillende ingrediënten. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van het wimperserum, de kosten en de verschillende merken. Mocht je na het lezen van het artikel nog vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd een mailtje sturen of even bellen.

 

Noot van de redactie: Esthetic Health is de officiele importeur en distributeur van RevitaLash voor de Benelux, één van ’s werelds bekendste wimperserum merken. Dit artikel is daarom puur informatief bedoeld. We vergelijken geen merken met elkaar, maar geven algemene informatie over wimperserums, bespreken de kosten, ingredienten en effecten.  

 

Wimperserum review

Omdat we zelf één van de bekendste merken wimperserums aanbieden, vinden we niet dat we hier een uitgebreide review kunnen schrijven van alle wimperserums op de markt. Ons antwoord zou dan toch duidelijk RevitaLash zijn, omdat we overtuigd zijn van de werking van dit product. Als je op zoek bent naar een onafhankelijke review, raden we je aan om op Google het merk wimperserum in te tikken waar je in geïnteresseerd bent, gevolgd door het woord ‘ervaring’ of ‘review’. Je komt dan vanzelf reviews tegen van Nederlandse en internationale bloggers en vloggers die het product getest hebben. De voor-en na foto’s van deze bloggers en hun mening kun je prima gebruiken als leidraad bij je zoektocht.

Let op: niet alle wimperserums zijn goedgekeurd voor cosmetisch gebruik. Kijk daarom altijd naar de ingredientenlijst. Zo mag het ingredient bimatoprost niet in wimperserums voorkomen. Bimatoprost hoort in de EU alleen als geneesmiddel beschikbaar te zijn. Meer informatie vind je in ons artikel over 'zijn wimperserums veilig'

 

Over de term wimperserum

Wanneer valt een product in de categorie ‘wimperserums’? Een wimperserum is een cosmetisch product dat verzorgende ingrediënten bevat die de gezondheid van de wimpers ondersteunen. De verzorgende ingrediënten verschillen per wimperserum (hier zit ook vooral het prijsverschil in). Het is in bijna alle gevallen de bedoeling dat je het product bij de aanzet van de wimpers aanbrengt op je bovenste wimperrand. In sommige gevallen kun je het product ook bij de aanzet van je wimpers op je onderste wimperrand aanbrengen, kijk hiervoor goed naar de gebruiksaanwijzing. De applicator lijkt veel op die van een eyeliner, een dun kwastje waardoor je niet teveel van het wimperserum in één keer op je wimpers aanbrengt. Het voorkomt ook morsen. De tubes lijken op die van mascara, hoewel ze vaak iets kleiner en dunner zijn.

 

Het ontstaan van wimperserums

Om te weten hoe de wimperserums zijn ontwikkeld, nemen we een kijkje in de medische wereld. Mensen met glaucoom hebben een verhoogde oogdruk, waardoor oogvocht niet goed afgevoerd kan worden. Het oogvocht gaat zich ophopen in het oog, waardoor men last kan krijgen van kokervisie en blindheid. Speciale oogdruppels met bimatoprost verlagen die oogdruk. Patiënten met glaucoom merkten al snel dat de oogdruppels die ze moesten gebruiken, een extra effect op de wimpers had. Wimpers leken wel te groeien, ze zagen er ineens veel langer en voller uit. De cosmetische wereld sprong daar natuurlijk direct op in en ontwikkelde een speciaal serum voor de wimpers, het wimperserum.

 

Wimperserum met bimatoprost

Deze eerste varianten van het wimperserum hadden echter niet alleen een effect op de wimpers. Het bimatoprost in het wimperserum kon ook voor bijwerkingen zorgen:

  •       jeukende, rode ogen,
  •       een verkleuring van het ooglid,
  •       een steeds terugkerende oogontsteking en
  •      een verhoging van de melanineproductie in het oog. (Dit betekende dat met name mensen die een gemixte kleur ogen hadden als blauw-groen, langzaam bruinere ogen kregen. Dit effect is permanent.).

Deze bijwerkingen kwamen bij een klein deel van de gebruikers voor, maar bimatoprost werd door deze ontdekkingen ongeschikt bevonden voor cosmetisch gebruik. Bimatoprost valt nu als ingrediënt onder de Geneesmiddelenwet. De FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration) heeft bepaald dat het wimperserum bimatoprost een ingrediënt in medicijnen is, dat alleen op recept van een arts verkrijgbaar mag zijn. In de EU is het ingredient hierom afgekeurd als cosmetisch ingredient. In oogdruppels is het op recept nog wel te verkrijgen.

Let op: Gebruik een product met bimatoprost dus alleen als je een verwijzing van je huisarts/oogarts hebt gekregen en niet om cosmetische redenen.  

 

Wimperserum met BioPeptin Complex

Bimatoprost verdween dus uit wimperserums en deze stof is nu alleen in oogdruppels en als serum voor mensen met hypothrichosis op recept verkrijgbaar. In plaats van Bimatoprost werden andere ingredienten in de serums verwerkt. Voor RevitaLash was dat onder andere het bijzondere gepatenteerde BioPeptin Complex, bestaand uit biotine, groene thee extract en andere botanische stoffen die de wimpers vanaf de wimperaanzet verzorgen.

 

Hoe werkt een wimperserum?

Lange wimpers door een wimperserum, echte glam-eyes… het klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar hoe bereiken deze producten voor de wimpers dat resultaat? Hoe werkt een wimperserum? Zoals je net hebt kunnen lezen is Esthetic Health dé importeur van het wimperserum merk RevitaLash in de Benelux. We kunnen daarom geen uitspraken doen over de werking van alle wimperserums, simpelweg omdat ze niet allemaal hetzelfde effect geven. Wel kunnen we spreken over de effecten van RevitaLash en hoe dit tot stand komt.

De bestanddelen van het wimperserum van RevitaLash verzorgen de wimpers vanaf de wimperaanzet en helpen de gezondheid van de wimperharen te verbeteren. Hierdoor kunnen je wimpers er flexibeler en sterker uit gaan zien. Je wimpers kunnen hierdoor sneller en beter hun optimale lengte bereiken, waardoor ze er veel voller en langer uit kunnen gaan zien. Een aantal effecten van het wimperserum van RevitaLash:

 1. Je wimpers kunnen iets donkerder van kleur worden

Hoe kunnen je wimpers ineens donkerder worden van het wimperserum? Dit komt door de natuurlijke groeicyclus van je wimperharen. Normaal gesproken zijn de uiteinden van je wimpers wat lichter van kleur, omdat deze delen het oudste zijn en daardoor ook het meeste afgesleten en blootgesteld zijn aan de zon. Doordat het wimperserum van RevitaLash de gezondheid van de wimpers kan verbeteren, kunnen deze afgesleten en lichtere delen kleiner worden, dan wel verdwijnen.

2. Je wimpers worden intensief gehydrateerd

De plantaardige extracten in het wimperserum assisteren bij het conditioneren van de wimpers. Ingrediënten als saw palmetto zijn rijk aan vetzuren en plantensterolen helpen niet alleen bij het intensief hydrateren van de wimpers, maar ook om de glans van de wimpers te verbeteren.

3. Je wimpers kunnen steviger aanvoelen

Wimpers kunnen door allerlei factoren afbreken. Denk aan waterproof mascara bijvoorbeeld. Door een gepatenteerd BioPeptin Complex worden de wimpers verstevigd, waardoor broosheid en breekbaarheid kunnen verminderen.

 4. Je wimpers kunnen flexibeler aanvoelen

Door invloeden van buitenaf kunnen wimpers ook sneller beschadigen, uitdrogen en afbreken. Dankzij plantenextracten als ginseng en swertia japonica worden je wimpers beter beschermt tegen invloeden van buitenaf en kunnen ze flexibeler aan gaan voelen.

5. Je wimpers zien er voller uit

Dankzij de polypeptiden en plantenextracten worden je wimpers beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor slijten je wimpers minder snel, waardoor ze voller gaan ogen.

6. Je wimpers zien er langer uit

Wimpers kunnen door allerlei oorzaken afbreken of broos zijn. Je kunt dit deels verhelpen door een afwisselend en gezond eetpatroon aan te houden, maar daarnaast kun je je wimpers ook een handje helpen met het wimperserum. Door het RevitaLash wimperserum kunnen je wimpers beter tegen invloeden van buitenaf, waardoor ze hun optimale lengte kunnen bereiken.

Let op: RevitaLash Advanced bevat geen alcohol (het product is op waterbasis). Sommige andere wimperserum merken maken echter wel gebruik van alcohol in de ingrediënten mix. Dit kan ervoor zorgen dat de wimpers sneller gaan irriteren en jeuken. Ook kan een wimperserum met alcohol in de ingredientenlijst niet gecombineerd worden met wimperverf en wimperextensions op oliebasis. Houd hier rekening mee als je een wimperserum zoekt. Wil je een wimperserum op waterbasis, zoek dan naar een ingrediëntenlijst zonder alcohol (alcohol staat soms ook achteraan de ingrediëntenlijst. Dit betekent dat het een kleine hoeveelheid is, maar het heeft dan nog wel effect op de lijm van je wimperextensions en je wimperverf bijvoorbeeld).

 

Het beste wimperserum

Dan komt de hamvraag: wat is het beste wimperserum? Omdat wij zelf importeur zijn van RevitaLash, roepen wij natuurlijk hard RevitaLash! Niet alleen omdat het ontwikkeld is door een oogarts en een uniek en gepatenteerde BioPeptin Complex bevat, maar ook omdat het product uitgebreid getest is voordat het de markt op ging. Echter, we snappen dat je zelf graag op onderzoek uit gaat voordat je een beslissing maakt. Maar om nu zelf al die wimperserums te gaan testen… Dat wordt een kostbare zaak.

En daarnaast ook zeer tijdrovend, want het duurt minimaal drie maanden voordat je de eerste optimale resultaten kan zien. Alle wimpers hebben dan hun groeicyclus een keer voltooid, dus op dat moment kun je pas echt zien wat het effect is geweest van een wimperserum. Gelukkig zijn er al genoeg mensen die je voor zijn gegaan. Zo kun je bijvoorbeeld op internet genoeg reviews van wimperserums lezen. Daarnaast is het ook een idee om bij een salon langs te gaan waarvan je weet dat diegene een wimperserum verkoopt. Veel saloneigenaren testen zelf eerst de producten voordat ze deze aan klanten aanbieden, dus je hebt grote kans dat de eigenaar of medewerker je met lange wimpers begroet. Kun je direct vragen hoe ze toch aan die mooie wimpers komen…

 

Wat kost een wimperserum?

De prijs van een wimperserum loopt per merk en aanbieder zeer uiteen. De budget wimperserums zijn al voor 10 euro verkrijgbaar, terwijl de grote merken tot 150 euro vragen voor een flesje. Het verschil in prijs is vrij snel terug te leiden naar de ingrediënten. De exclusievere merken zoals RevitaLash maken gebruik van bijzondere ingrediënten die uitgebreid getest zijn. Voor RevitaLash is dat onder andere het BioPeptin Complex. Dit complex beschermt de wimpers tegen broosheid en breekbaarheid en helpt ze te verstevigen, waardoor ze er voller en langer uit gaan zien.  De budgetmerken bevatten deze speciaal ontwikkelde ingrediënten niet. Zij maken gebruik van bestaande verzorgende ingrediënten als hyaluronzuur. Deze ingrediënten kunnen de wimpers een lichte verzorging geven, maar het mist de intensieve plantaardige extracten en complexen om de wimpers er echt voller en langer uit te laten zien. 

RevitaLash wimperserum prijs

RevitaLash heeft het wimperserum beschikbaar in een aantal hoeveelheden. De 10.ml gaat ongeveer 6 weken mee en kost 49 euro. Het 2.0ml wimperserum gaat tussen de drie en vier maanden mee en kost 79 euro. Daarnaast is er ook een 3.5ml wimperserum van Revitalash beschikbaar dat 109 euro kost. Er zijn regelmatig leuks promotiepakketten voor de feestdagen, dus houd de website of de Facebook-pagina in de gaten om niets te missen.

 

Goedkope wimperserums

Naast de wat duurdere merken, hebben een aantal grote (internationale) drogisterijketens ook een wimperserum uitgebracht. Zijn deze budget wimperserums ook echte aanraders? Daar lopen de meningen zeer over uiteen. De één vindt het leuk om te zien dat de haartjes iets meer gaan krullen, de ander raadt het ten zeerste af omdat ze er blaasjes van op de oogleden heeft gekregen. Controleer voor de aanschaf altijd eerst de ingredientenlijst. Test daarna het wimperserum van je keuze eerst op een stukje huid. Wacht vervolgens 24 uur. Is er dan nog steeds geen reactie te zien, probeer dan een klein stukje op je ooglid uit (let op: breng niet direct op beide ogen aan). Wacht vervolgens weer 24 uur. Heb je nog steeds nergens last van, dan kun je er redelijk zeker van zijn dat je niet allergisch bent voor de ingrediënten in het wimperserum. Is je ooglid een beetje rood? Dit komt wel eens voor als de huid voor het eerst in aanraking komt met het serum. Vaak is dit effect binnen een aantal dagen weggetrokken.

 

Allergisch voor wimperserums

Een klein rood randje of een beetje jeuk bij het gebruiken van een wimperserum kan voorkomen. De huid is dan letterlijk het wimperserum aan het opnemen in de huid. Vaak is dit effect binnen een paar uur tot een dag verdwenen. Merk je dat je ooglid echt gaat branden, stop dan even met het gebruik van het wimperserum. Test of deze reactie echt door het serum komt of door een ander cosmeticaproduct. Blijft het branderige gevoel, dan kun je het beste stoppen met het gebruiken van het serum. Ontstaan er kleine blaasjes of wordt je ooglid dik? Stop dan ook direct met het gebruik van het wimperserum en bezoek je huisarts. Je ooglid zou dan wellicht ontstoken kunnen zijn. Je huisarts kan je dan het beste adviseren over de vervolgstappen.

 

Wimperserum test

Een wimperserum gebruik je natuurlijk omdat je je wimpers er voller en langer uit wilt laten zien, niet om er opgezwollen ogen van te krijgen. Met bovenstaande methode kun je in veel gevallen erger voorkomen. Het liefst weet je dit natuurlijk al voordat je het wimperserum koopt. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wimperserum?

1. Kijk altijd of het product dermatologisch getest is

Dermatologen kunnen het product uitgebreid testen en zien wat voor effecten het op de huid heeft. Een cosmeticaproduct is in ieder geval getest door dermatologen, zodat je weet of mensen met een gevoelige huid het product bijvoorbeeld beter kunnen laten staan. 

2. Kijk of het product door oogartsen is beoordeeld

Niet voor niets is er speciaal oogmake-up remover en oogcreme. De huid rond je ogen is veel dunner en gevoeliger dan de huid van de rest van je lichaam. Als je met wimperverzorging aan de slag gaat, kijk daarom altijd of het product ook door oogartsen is beoordeeld. Oogartsen weten alles van de gevolgen van bepaalde stoffen voor het oog.

3. Kijk of het product klinisch getest is

Hoe veel je het product ook in een laboratorium test, je weet nooit 100% zeker of die resultaten ook zo zijn als mensen het product gaan gebruiken. Daarom is het belangrijk om het product, nadat het in een lab is getest, ook op gezonde proefpersonen te testen. Nadat er nauwgezet onderzoek is ontwikkeld en uitgevoerd naar de invloeden van het cosmeticaproduct op mensen, kan het product het label ‘klinisch getest’ genoemd worden. Tijdens deze testen wordt er informatie over de veiligheid en effectiviteit van het product verzameld. Dit resulteert in labels als ‘hypoallergeen’, waarmee bedoeld wordt dat het product weinig tot geen kans geeft op allergische reacties.

4. Kijk naar het soort ingrediënten dat het product bevat

Er zijn diverse wimperserums op de markt en de ingrediënten kunnen behoorlijk uiteen lopen. Leg er daarom gerust een aantal naast elkaar en vergelijk de ingrediënten. Zitten er voldoende plantaardige stoffen in? Is het product op waterbasis? Bevat het geen parabenen, formaldehyde of andere schadelijke stoffen? Is het geschikt voor cosmetisch gebruik?

Dit is helaas geen waterdichte methode, maar het kan in ieder geval wel voorkomen dat je een product aanschaft dat niet volledig getest is of niet volledig is goedgekeurd.

 

Wimperserum kopen

In bovenstaand artikel heb je veel informatie kunnen lezen over wimperserums en waar je op moet letten als je voor een wimperserum kiest. Wimperserums kopen kan inmiddels bijna overal. De meeste schoonheidssalons, maar ook sommige nagelstudio’s en haarsalons bieden wimperserums aan. RevitaLash is bijvoorbeeld verkrijgbaar in meer dan 2500 salons verspreid door de Benelux. Kijk voor een overzicht bij Revitlash verkooppunten voor een verkooppunt bij jou in de buurt. Daarnaast kun je natuurlijk het internet op om de prijzen van verschillende wimperserums met elkaar te vergelijken. Één tip: let niet alleen op de prijs. Zoals je hebt kunnen lezen zit er echt verschil in ingrediënten, en die kunnen het verschil maken tussen een wimperserum dat wel werkt en een wimperserum dat niet werkt. Het wimperserum van RevitaLash is ook bij ons in de webshop te koop. 


Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Oordeel: Slecht           Goed
Voer onderstaande code in: