Het verschil tussen mascara en wimperverf

Als je op zoek bent naar manieren om je ogen meer te laten spreken, zal je al snel kijken naar cosmetica om je wimpers een boost te geven. Immers, mooie lange wimpers laten je ogen veel beter uitkomen. Maar welk product is dan geschikt? Ga je voor een mascara, of toch liever een wimperverf? Of misschien iets ertussenin, zoals een semi- permanente mascara? Het hangt van je voorkeuren af, en daarom hebben we de eigenschappen van wimperverf en mascara in dit artikel naast elkaar gelegd. Het verschil tussen mascara en wimperverf lees je hier. 

 

Wimperverf eigenschappen

Het grote voordeel aan een wimperverf is natuurlijk dat je wimpers voor een aantal weken gekleurd blijven. Tot zes weken blijft de kleur zitten, hoewel het al tijdens die zes weken langzaam uit zal groeien (net als bij haarverf). Zwart en bruin zijn de meest gangbare kleuren om te gebruiken, maar er is bijvoorbeeld ook een diepblauwe kleur die een heel mooi effect kan geven. Je wimpers kunnen na het verven langer lijken, omdat je ook de lichte punten van je wimpers mee verft. Het doet echt niets voor de krul van je wimpers, dus als je vrij rechte wimpers hebt moet je alsnog een wimperkruller gebruiken, misschien zelfs in combinatie met mascara om het gewenste volumieuze wimpereffect te bereiken.

 

Gebruik wimperverf

Waar je een mascara zo aan kunt brengen, vergt het aanbrengen van wimperverf enige voorbereiding en geduld (Lees ook ons artikel zelf wimpers verven). Je hebt verschillende producten nodig als wimperverf en oxidant en je moet ook het gebied rond je ogen rond insmeren en afplakken zodat de verf niet in je huid trekt. Het verven zelf duurt echter maar een paar minuten, waarna je dus voor een aantal weken geverfde wimpers hebt. Het is zeker het overwegen waard als je ’s ochtends weinig tijd hebt.

 

Wimperverf combineren met mascara

Je kunt de wimperverf eventueel combineren met mascara. Sommige mensen vinden het al voldoende als hun wimpers geverfd zijn, anderen vinden het fijn om wimperverf te combineren met mascara zodat ze extra volume en krul krijgen. Het is echter niet noodzakelijk.

 

Mascara eigenschappen

Een gewone mascara legt als het ware een laagje om je eigen wimpers heen. Hierdoor zien je wimpers er voller en soms zelfs iets langer uit (omdat je ook de punten verft die soms wat lichter zijn dan de rest van je wimpers). Daarnaast hebben sommige mascara’s extra effect op de krul van je wimpers, die door het gebruik van mascara iets meer gaan krullen. Een wimperverf krijgt dit niet voor elkaar.

 

Gebruik mascara

Bij mascara is het de bedoeling dat je het iedere avond weer verwijdert. Doe je dit niet, dan kunnen je wimpers sneller afbreken. Dit kan je dus een nadeel noemen ten opzichte van de wimperverf, dat een aantal weken blijft zitten. Het voordeel van mascara is echter wel dat je zelf kunt bepalen wat voor soort look je maakt. De ene mascara geeft ontzettend veel volume, waardoor je wimpers dikker lijken, terwijl je met de andere mascara je wimpers veel beter kunt krullen. Bij een wimperverf blijven je wimpers er altijd hetzelfde uitzien.

 

Semi- permanente wimperverf of semi- permanente mascara

Naast mascara en wimperverf heb je ook nog de semi-permanente wimperverf. Deze wimperverf blijft in de meeste gevallen ongeveer drie dagen zitten. Om dit te bereiken is de wimperverf waterproof. Hierdoor blijft de verf ook zitten als je gaat douchen en geeft het niet af op je kussen. Als je deze wimperverf wilt verwijderen is het aan te raden een waterproof oogmake-upremover te gebruiken zodat je niet hoeft te schrobben.

 

Semi-permanente mascara gebruik

Het gebruik van de semi-permanente mascara of wimperverf wordt vaak door een specialist gedaan, en in dit  geval raden we ook zeker af om dit zelf te proberen. Je wimpers worden bij deze behandeling eerst voorzien van een primer, waarna er een dunne laag vloeibare mascara wordt aangebracht. Deze stap wordt herhaald tot je tevreden bent met het resultaat, waarna de sealer eroverheen gaat. Deze sealer zorgt voor het waterproof effect.

 

Mascara die je wimpers verft

Natuurlijk zijn er ook weer producten die tussen een semi-permanente mascara en een mascara inzitten, zoals de mascara’s die je wimpers ook verven. Deze mascara breng je aan zoals iedere mascara, en je verwijdert het ook weer voor je gaat slapen. Het duidelijke verschil met een ‘normale’ mascara is dat je merkt dat je na een tijdje donkerdere wimpers begint te krijgen. In de periode dat de mascara op je wimpers zit kleurt hij ze ook, waardoor je na twee weken donkerdere wimpers hebt. Als je daarna stopt met het gebruiekn van het product duurt dit effect nog zo’n twee weken. Het lijkt eigenlijk op een combinatie van een mascara en een wimperverf, hoewel we van een aantal gebruikers hoorden dat deze mascara wel vrij snel uit kan lopen.

 

LashDip

De LashDip is een vrij nieuwe methode waarbij een zwarte jelly coating met behulp van koude lucht op je wimpers wordt aangebracht. Dit moet door een specialiste gedaan worden. Deze jelly coating zorgt niet alleen voor een lift van je wimpers, maar geeft ook extra lengte en volume aan je wimpers. Het effect duurt zo’n drie tot zes weken en in die periode is de coating waterproof. De duur van dit resultaat hangt sterk af van je eigen wimpercyclus en verschilt daarom per persoon.

 

Welk product is het beste?

Nu je al deze keuzes hebt gelezen vraag je je wellicht af welke mascara, wimperverf of semi-verf het beste is. Ieder product heeft zijn voor- en nadelen, dus we raden je aan vooral te kijken welke punten jij het belangrijkste vindt. Wil je niet au naturel aan het zwembad of op het strand liggen tijdens je vakantie, dan kan een wimperverf of semi-permanente mascara of verf iets voor jou zijn. Wil je dat je wimpers zo lang en zo gezond mogelijk blijven, dan is het juist aan te raden om voor een niet waterproof of waterresistant mascara te kiezen (zoals de GrandeMascara). 


Aanraders uit de shop