12 herkenbare struggles van lipstickfans

Ben jij een echte lipstickfan? Moet je minstens drie lippenstiften in je handtas hebben ‘voor het geval dat’? En ga jij niet zonder perfecte ‘pout’ de deur uit? Dan herken je onderstaande struggles waarschijnlijk heel goed.

 

1.     De perfecte lippen

Nee, om die prachtige lippen te krijgen heb je gewoon tijd nodig. Punt uit. Dan wacht de rest van de wereld maar een kwartier langer.

 

2.     Lippenstift op je tanden

Ai, ai, de vrees van iedereen die lipstick opdoet: de lippenstift op je tanden. Je weet dat het kan, en toch vergeet je het veel te vaak om te checken. Toch maar even lachen in die spiegel voor je de deur uitgaat…

 

3.     De perfecte lippen voor iedere situatie

Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar je heen gaat die dag. Een date naar een fijn restaurant? Long-lasting lippenstift. Aan de champagne? Dan kunnen deze tips voor lipstickdragende champagnedrinkers nog wel eens helpen (die weet jij als lipstickfan natuurlijk allang).

 

4.     Kleurkeuze

Natuurlijk heb je minstens dertig kleuren in huis, maar op de een of andere manier eindig je toch altijd met dezelfde kleuren. Makkelijk toch? En als je dan een keer je collectie bekijkt, kom je erachter dat sommige lipsticks zelfs nog nieuw zijn (en wat doet die blauwe kleur daar?).

 

5.     Dezelfde kleuren (echt niet!)

Je gaat een keer je collectie opruimen en komt erachter dat je drie roodtinten hebt die eigenlijk exact hetzelfde zijn. Om jezelf te verdedigen tegen je vrienden benoem je de ene tot rich red, deep red en dark red.

 

6.     Eten en drinken is een uitdaging op zich

Je hebt de perfecte kleur gekozen, nu de uitdaging van het eten en drinken. Want drinken doe je liever door een rietje en het eten moet echt bite-sized zijn. Dan is sushi misschien een beter idee dan een hamburger? 

 

7.     Eten en drinken krijgt een eigen kleur

De kleur van je lipstick komt echt o-ver-al. Op je glas, je beker, je eten. Dingen als wraps en hamburgers zijn al helemaal niet veilig voor je rood- en roze tinten. Toch maar terug naar die sushi met ice-tea….

 

8.     Date-night

Die date-night is geweldig, maar zoenen? Dan zit je lipstick niet meer zo geweldig (beelden van een clownsgezicht doemen bij je op…). Niets doen? Is ook weer zo wat… Ach ja, dan moet hij maar genoegen nemen met lippenstift-vlekken overal.

 

9.     In die beauty tutorials lijkt het allemaal zo simpel..

Je hebt ontelbaar veel beauty tutorials gekeken om nu eindelijk een keer die ‘perfecte pout’ te krijgen. En dan kom je erachter dat je lipliner net niet helemaal netjes zit, je basis niet helemaal pakt of je lippenstift gewoon-niet-blijft-zitten. Hoe doen ze dat?

 

10. Shop till you drop

En ook al heb je drie kleuren rood, daar kunnen echt nog wel drie kleuren rood bij. De ene rood is echt niet hetzelfde als die andere. Als mensen dat nog steeds niet kunnen zien…

 

11. Je vraagt altijd hetzelfde

Voor je verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis... Het maakt eigenlijk niet uit, als mensen je vragen wat je graag wil hebben, krijgen ze standaard het antwoord 'lippenstift'. Je kan nooit genoeg lippenstift hebben toch?

 

12. Lippenstift verwijderen

Je lipstick heeft het de hele dag volgehouden, top! Nu er nog af zien te krijgen… Ai, dat vereist wel een beetje poetsen, maar het was het waard. Tip: Gebruik een milde make-up reiniger om je lippen te beschermen. Gaat de lipstick er echt niet af? Gebruik dan zwaarder geschut en zorg dat je je lippen daarna goed verzorgt met een lippenbalsem.