Groeien afgebroken wimpers terug?

Of het nu door een wimperkrultang komt die je per ongeluk na je mascara gebruikt, of waterproof mascara die je te enthousiast van je ogen probeert te verwijderen, het kan gebeuren dat wimpers afbreken. Als je graag mooie langer wimpers wil is dit natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten, maar gebeurd is gebeurd. Groeien afgebroken wimpers terug?

 

Groeien afgebroken wimpers terug?

Ja. Dat is een antwoord dat we volmondig kunnen geven. Net als hoofdharen, groeien ook wimpers weer aan. Het duurt alleen veel langer dan bij de hoofdharen. Een wimper groeicyclus duurt zo’n acht tot twaalf weken. In deze groeicyclus groeit een wimper, die vervolgens even in een rustfase blijft zitten, om vervolgens weer uit te vallen.

Opmerking: als je een speciale haarziekte hebt dan is het aan te raden naar je arts te gaan om te zien in hoeverre wimpers bij je terug kunnen groeien. Omdat dit per individu verschilt kunnen we hier helaas geen uitspraak over doen.

 

Afgebroken wimpers verzorgen

Heb je vaker last van afgebroken wimpers? Dan is het handig ons artikel over kortere wimpers te lezen, waarin we uitleggen hoe het kan komen dat je last hebt van afgebroken wimpers en wat je eraan kunt doen. Twee handige hints kunnen we alvast geven: kijk kritisch naar je mascara en je make-up routine. Het aanbrengen van mascara kan ook op veel verschillende manieren, en vaak kan daar nog iets aan verbeterd worden.

 

Je wimpers verzorgen

Daarnaast is het altijd belangrijk om je wimpers goed te verzorgen. Voor het hoofdhaar is er een ontzettend uitgebreid assortiment aan haarverzorgingsproducten beschikbaar, maar voor de wimpers zijn nog niet veel producten op de markt. Gek eigenlijk, gezien het feit dat die haren ook heel belangrijk zijn en er onder andere voor zorgen dat je een prachtige oogopslag hebt. Wil je echter je wimpers graag goed verzorgen, dan raden we aan om een wimperserum zoals het GrandeLash wimperserum te gebruiken. Dit wetenschappelijk ontwikkelde en geteste serum bevat het gepatenteerde ingredientenmix die helpt om de wimpers te verstevigen en beschermt tegen broosheid en breekbaarheid. De gezondheid van je wimpers wordt zo verbetert en ze gaan er weer langer en voller uitzien.