Glitter wenkbrauwen

Er is weer eens een nieuwe trend in wenkbrauwland; de glitter wenkbrauwen! Of beter gezegd; de glitter eyebrows. Eind vorig jaar begon de trend op (waar anders) Instagram de kop op te steken en sindsdien kunnen we spreken van een serieuze blijver voor feestjes en festivals. Toegegeven, het ziet er wel erg feestelijk uit, maar hoe creëer je die shiny brows? Wij zochten naar inspiratie van Instagram en een leuke tutorial op Youtube.

 

Glitter wenkbrauwen in verschillende kleuren

De wenkbrauwen met één kleur glitter waren al snel gemaakt en online gezet, en al snel volgden de multikleuren en verschillende vlakken. Hoe maak je deze opvallende wenkbrauwen? Volgens sommige instagrammers is de glitter goed aan te brengen met een wenkbrauwgel.

 

Glitter wenkbrauwen tutorial

Ook op Youtube zijn er genoeg dames die enthousiast aan de slag zijn gegaan met de trend. Bekijk hier de glitter wenkbrauwen tutorial van Tiana Chantel, die een kleurverloop aanbrengt van groen naar donkerblauw/paars. Ze laat niet alleen goed laat zien hoe je deze wenkbrauwen kunt maken, maar ook hoe ze je weer verwijdert (wel zo handig!). Misschien iets voor carnaval bij je zeemeerminnenhaar?

 

Nadeel van glitter wenkbrauwen

Een nadeel aan deze grappige trend is natuurlijk dat je wenkbrauwen het zwaar te voorduren krijgen. Om over het verwijderen van deze glitters maar niet te spreken… Ben je bang dat je wenkbrauwharen verliest? Met een wenkbrauwserum kun je de gezondheid en sterkte van je wenkbrauwharen helpen te verbeteren. Je kunt je natuurlijk altijd laten informeren bij een schoonheidssalon hoe zij een trend als de glitter wenkbrauw aan kunnen pakken. We raden aan om in ieder geval niet zomaar een product te testen op je wenkbrauwen, de lijm kan te sterk zijn.

 

Lijm op wenkbrauwen verwijderen

Mocht je nu toch een te sterke lijm op je wenkbrauwen gebruikt hebben, geen paniek. Probeer eerst met een milde make-up reiniger met olie voorzichtig op de wenkbrauwen te drukken. De olie zorgt ervoor dat de lijm los kan komen. Dep en veeg daarna voorzichtig over je wenkbrauwen. Je zal vast niet alles in één keer mee kunnen krijgen, maar als je dit een paar keer herhaalt kom je al een heel eind. Warm (niet heet) water kan ook helpen om de lijm los te weken. 

 

Een foto die door annabarbiegirl is geplaatst op 6 Aug 2016 om 1:18 PDT