8 Foundation tips voor beginners

Iedereen moet ergens beginnen, en als het op foundation aankomt kun je niet genoeg tips krijgen. Foundation hoort tot die groep make-up producten die je zo moet gebruiken dat het lijkt alsof je ze niet gebruikt! Nu is dat al verwarrend, maar als je dan gaat kijken wat de beste manier van foundation aanbrengen is raak je helemaal in de war. De één zegt dit, de ander dat… Wij zetten een paar tips op een rij  om die natuurlijk-uitziende look te krijgen. 8 Foundation tips voor beginners.

 

Tip 1: Kies de goede kleur foundation

Hoe vaak zie je niet dat mensen net de verkeerde kleur foundaiton hebben gekozen? Pijnlijk, en al helemaal als ze de kleur niet door hebben getrokken bij de hals. Dan krijg je een masker-effect, niet zo mooi… Als je zelf een foundation kleur gekocht hebt, maar het blijkt net niet de goede kleur te zijn, dan kun je de kleur een beetje aanpassen met bronzer of highlighter. Is de kleur meer dan twee tinten verschil, dan zit er niets anders op dan een andere kleur te kopen. Laat je vooraf goed informeren bij een salon of winkel en test ook kleuren uit in het daglicht (loop desnoods even de winkel uit met de kleur op je wang zodat je kunt vergelijken).

 

Foundation tips voor beginners: tip 2

De foundation goed aanbrengen begint met een goede voorbereiding van de huid. Gebruik een warme natte handdoek en leg die en paar minuten op je gezicht (niet wrijven). Dit helpt de huid te ontspannen en zorgt ervoor dat de foundation er mooier op blijft zitten.

 

Tip 3: gebruik vochtinbrengende creme

Nog veel mensen vergeten een goede vochtinbrengende creme te gebruiken. Zonde, want je huid wordt door die moisturizer extra goed verzorgd. Je hebt hierdoor minder kans dat er droge stukken in je foundation ontstaan.

 

Tip 4: gebruik eerst een concealer

Er blijft een meningsverschil over het gebruik van een concealer: voor je foundation of erna? Wij zijn van mening dat het beter is om concealer voor je foundation te gebruiken, omdat je dan de ergste oneffenheden al weg kunt werken. Denk aan pukkels, roodheid en blauwe plekjes. Foundation kan veel verbergen, maar een concealer voorkomt dat je op één plek ineens een dikke laag hebt zitten.

 

Tip 5: concentreer je op een paar gebieden

Laad nooit je make-up kwast vol met foundation en begin met uitvegen. Dit zorgt juist voor die ‘cake-look’ die iedereen wil vermijden. Focus je op een paar gebieden in het gezicht: de kin, de wangen en het voorhoofd. Als je op deze plekken met een sponsje of je vingers foundation aanbrengt kun je de kleur prima uitvegen vanaf die plekken over de rest van je gezicht met een platte foundation kwast. Als je twijfelt over het soort kwast: make-up experts raden aan om een ronde en platte kabuki kwast te gebruiken. Verschillende merken hebben deze kwast in het assortiment.

 

Tip 6: Blenden doe je naar beneden

Als je vloeibare foundation gebruikt, is het belangrijk dat je dit met neerwaartse streken aanbrengt. Gebruik hierbij een platte foundation kwast zodat de foundation makkelijk mengt met de kleine haartjes op je gezicht. Door neerwaartse bewegingen te maken leg je de haartjes plat en vallen ze minder op.

 

Tip 7: En anders opzij

Als je een vloeibare foundation gebruikt of een foundation in crème-vorm, begin je altijd bij het midden van je gezicht met aanbrengen en werk je naar buiten en naar beneden toe.  De meeste mensen hebben verkleuringen op en rond hun neus, kin, voorhoofd en op hun wangen, dus vanuit daar werk je naar buiten en naar beneden.

 

Tip 8: gebruik foundation als oogschaduw-basis

Als je net begint met het gebruiken van foundation, ben je misschien geneigd om het gebied rond je ogen over te slaan. Dit kan zeker als je een oogschaduwprimer of andere basis in je make-up kast hebt staan. Heb je dit niet? Dan is het aan te raden de foundation in een dunne laag ook op je oogleden aan te brengen. Breng van je wimperrand tot onder je wenkbrauwen een dunne laag aan zodat de roodheid of verkleuring daar ook verdwenen is. Dit voorkomt die donkere vlekken rond je ogen

 

Bonus foundation tips voor beginners: vergeet de highlighter niet!

Sommige foundations laten je huid een beetje mat en flets achter. Een goede dekking, maar je wil er natuurlijk ook stralend uit blijven zien. Voor een subtiele glow op de huid breng je een beetje highlighter aan op de delen van je gezicht die het meeste uitsteken (denk aan je jukbeenderen, voorhoofd, neus en kin).