De nieuwste zomertrend? Een flower eyeliner

Een flower eyeliner duikt de laatste maanden steeds meer op Instagram op. Na de dot liner, grafische eyeliner en de bekende wing liner is het nu dus de tijd voor de bloementrend. Staat erg vrolijk en leuk in de zomer en je kunt deze look prima dragen naar een festival, bbq of ander feestje. Het is misschien wel een beetje een gepriegel…

 

Flower eyeliner aanbrengen

Het maken van een flower eyeliner is niet makkelijk, dat moeten we wel toegeven. Niet alleen heb je een vast hand nodig om die details aan te brengen, je hebt ook een goede basis nodig zodat je kunstwerk niet uitloopt gedurende de dag. De eerste tip die we daarom alvast meegeven: zorg dat je een goede make-up primer gebruikt voor je ogen. Hierdoor blijft de make-up gewoon goed zitten en loop je geen kans dat de kleuren eh, uit gaan lopen. Dat zou een zeer treurig boeket worden…

Tip: Als je moeite hebt om een gewone wing te zetten, kan deze trend juist een uitkomst zijn. Ondanks dat de bloemen ongeveer op dezelfde lijn moeten zitten, hoeft niet alles exact hetzelfde te zijn. Ook kun je variëren met de positie van de bloemen en de grootte en kleuren. Stippen zetten is uiteindelijk een stuk makkelijker dan een strakke lijn neerzetten.

 

Gekleurde eyeliner

Het leukste is natuurlijk om met kleuren te spelen als het op flower eyeliner aankomt. Ga wild met een regenboog aan kleuren of kies voor twee contrasterende kleuren. Of ga je liever aan de slag met een pastelpalet van roze? Bekijk hieronder verschillende inspirerende looks van Instagrammers wereldwijd.

 

Flower eyeliner inspiratie en voorbeelden

We zijn ons favoriete inspiratie kanaal opgedoken en hebben weer leuke voorbeelden van de flower eyeliner verzameld als inspiratie. Wat dacht je van de prachtige madeliefjes die in een enkele lijn zijn gezet? Of de vrolijke witte en rode bloemen die een mooi contrast geven. We vinden de hele felle bloemenzee van Angela Cuneo ook prachtig. Welke look is jouw favoriet?