Fijne lijntjes voorkomen met deze tips

Kom je op die leeftijd dat de gevreesde fijne lijntjes verschijnen? Ai, daar valt helaas niets tegen te beginnen. Of wel? Voorkomen is beter dan genezen is het bekende spreekwoord, en met het voorkomen van fijne lijntjes kun je niet vroeg genoeg beginnen. Lees onderstaande tips om je huid zo lang mogelijk glad, zacht en stralend te houden.

 

Zonbescherming voor de huid

Een van de grootste veroorzakers van fijne lijntjes en rimpels is de UV-straling van de zon. Zelfs wanneer de zon niet fel schijnt en of achter de wolken zit kan de straling je huid ouder maken. Gebruik daarom altijd een zonbescherming voor de huid, ook al is het geen zomer.

 

Heerlijk slapen

Slaap is een andere manier om je huid goed te verzorgen. Als je namelijk te weinig slaapt, creëert je lichaam een stresshormoon dat huidcellen afbreekt. Probeer dus echt die zeven uur slaap te halen. En hoe gek het ook klinkt, de manier waarop je slaapt kan ook al helpen bij het voorkomen van fijne lijntjes. Als je op je buik of zij slaapt, ligt je huid de volgende dag behoorlijk in de kreukels. Als je graag fijne lijntjes wilt voorkomen, probeer dan op je rug te gaan slapen.

 

Gezonde voeding

In een ander artikel spraken we al over de versuikering van de huid als een van de belangrijkste veroorzakers van verouderde huid. Als je huid te veel suikers krijgt te verwerken wordt het collageen afgebroken en dit zorgt weer voor fijne lijntjes en uiteindelijk ook rimpels. Je hoeft niet direct al het suiker te weren (dan blijft er vrij weinig over), maar let er wel een beetje op. Kies bijvoorbeeld voor pure chocolade in plaats van melkchocolade of witte chocolade, dit bevat veel minder suikers. Daarnaast zijn Omega 3 vetzuren erg gezond. Deze vetzuren zitten vooral in walnoten, chiazaad, algen en lijnzaadolie, maar ook in vis.

 

Milde reinigingsproducten

Je huid dagelijks reinigen is zeker belangrijk, omdat het al het opgehoopte vuil van make-up en weersinvloeden verwijdert en de huid klaarmaakt voor de huidverzorgingsproducten. Let er alleen wel op dat je een milde reiniger gebruikt die het liefst alcoholvrij en parfumvrij is. Deze producten kunnen de huid juist uitdrogen. Met name voor je gezicht is het aan te raden een reiniger te gebruiken die ook zeepvrij is. Reinig’s avonds en eventueel ’s ochtends nogmaals om het vuil dat de huid ’s nachts heeft afgescheiden te verwijderen. Vaak volstaat het ook om ’s ochtends je gezicht met water te wassen.

 

De juiste huidverzorgingsproducten

Dezelfde regel die we voor reinigingsproducten hanteren, gebruiken we ook voor de huidverzorgingsproducten. Kijk eerst goed naar je huidtype en kies vervolgens een mild verzorgingsproduct dat goed bij de huid past. In alle gevallen is het belangrijk om de huid goed te blijven hydrateren. Een krachtige vochtinbrenger voor de huid is Marula Olie, dat boordevol vitamine E, essentiële vetzuren en vochtinbrengende eigenschappen heeft. Door de huid goed te hydrateren blijft de huid in staat zichzelf te herstellen.

 

Voorzichtig met scrubben

In principe hoort het bij bovenstaand punt, maar we zetten het er toch maar even apart bij omdat het zo belangrijk is. Een scrub op zijn tijd kan, maar kijk heel goed naar de samenstelling van de scrub en probeer scrub met grote en grove korrels te vermijden (denk aan gemalen abrikozenpitten bijvoorbeeld). Deze scrubs zijn zeer agressief voor de huid en verwijderen niet alleen de dode huidcellen, maar beschadigen ook de gezonde huidcellen. Gebruik in plaats van een scrub liever een mild exfoliërend gezichtsmasker of een milde scrub als rietsuiker.

 

Gebruik een goede anti- rimpel crème

Als je graag aan de slag wilt met een anti-rimpel crème, zorg dan dat je een crème gebruikt dat antioxidanten bevat. Kijk ook goed naar de adviezen op de verpakkingen. Is een anti-rimpel crème geschikt voor 40 jaar en ouder, gebruik die crème dan niet als je 25 bent. Je huid zit dan nog in een andere fase en heeft andere ingrediënten nodig dan een huid van iemand van 40 jaar.  

Heb je zelf nog een goede tip? Stuur het naar ons door en we zullen je tip vermelden in ons artikel.