Eyeliner trends 2017 - de stippellijn

Eyeliner trends veranderen met iedere fashion show, en voor dit jaar zijn er ook weer een aantal nieuwe trends te bespeuren. Zo maakte de enkele stip onder het oog indruk op de catwalks, en de grafische en felgekleurde ogen zijn ook helemaal terug voor deze zomer. Groen, roze en paars in de vorm van de vleugel van een vlinder, of een knallende combinatie van geel en groen. Een iets subtielere trend is de gestippelde eyeliner, waarbij je op de plaats waar je normaal gesproken een wing zet, nu alleen stippen zet.

 

Dotted eyeliner variaties

Deze ‘dotted eyeliner’ als het ook wel heet, geeft je een luchtigere look. De stippen zorgen er ook voor dat je met verschillende kleuren kunt spelen, waardoor je meer diepte boven je ogen creëert. Er zijn dames die de dotted eyeliner vanaf de binnenhoek van het oog helemaal doortrekken naar de wing, maar anderen kiezen ervoor alleen de wing met stippen te decoreren. We hebben varianten gespot van dotted eyeliner waarbij er eerst een dunne lijn eyeliner werd neergezet, en de gestippelde lijn erboven. Zoals je merkt zijn er dus veel variaties.

 

Hoe maak je deze eyeliner trend?

Deze eyeliner trend is niet ingewikkeld om te maken en perfect voor mensen die het lastig vinden om een superstrakke lijn boven de wimperrand te trekken. Met stippen kun je toch sneller iets buiten de spreekwoordelijke lijntjes tekenen zonder dat het opvalt. Bekijk in onderstaande Instagram-posts de verschillende varianten die je kunt maken. Een beetje hulp nodig bij het maken van deze trendliner? Onderstaand is in ieder geval een leuke tutorial van Brittany Bleaux die de polka dots in haar winged eyeliner verwerkt:

 

Eyeliner trends 2017 inspiratie en voorbeelden

Naast de how-to, hebben we natuurlijk ook weer de nodig inspiratie verzameld van Instagram. Van de subtiele zwarte stippellijn tot de polkadots en de regenboog-varianten, je kunt het hieronder vinden. Heb je zelf een leuk voorbeeld van de eyeliner stippellijn trend gecreëerd en zou je die graag willen delen? Stuur de link naar je Insta-post naar ons door en wie weet zie je jouw creatie wel terug op ons beauty blog!

 

 

Een bericht gedeeld door Rebecca (@_baked_goods) op 17 Jan 2017 om 2:26 PST

 

Een bericht dat is gedeeld door @ban_jumbo op 7 Okt 2016 om 9:47 PDT