Eyeliner-hack: zo zet jij al-tijd de perfecte lijn

Eyeliner tip en trucs zijn eigenlijk niet aan te slepen. Het aanbrengen blijft natuurlijk een uitdaging, of je het nu dagelijks doet of niet. In principe is het niet zo moeilijk om een lijn vlakbij de wimperaanzet aan te brengen. De grootste uitdaging ligt in het gelijk krijgen van het linker- en rechteroog. Hoe kun je dit als een professional aanpakken? Nou… door een wel heel vreemde truc te gebruiken.

 

Het leek allemaal zo makkelijk…

Voordat je aan de slag gaat, lijkt het allemaal nog makkelijk. ‘Hoe moeilijk kan dit zijn?’ Maar dan begint het ingewikkelde en frustrerende proces dat eyeliner-aanbrengen heet: lepels, kaartjes en een hoopje tissues later besluit je toch maar voor de nude look te gaan. Dat hoeft echter niet.

 

Handige trucs voor het aanbrengen van eyeliner

Er schijnt een simpele eyeliner truc te zijn om je eyeliner mooi recht te krijgen. Je moet simpelweg je tenen krommen tijdens het aanbrengen van eyeliner. Dat is alles. Het klinkt in eerste instantie gek, maar je houdt tenslotte ook je mond open als je mascara aanbrengt, dus misschien…?

 

Eyeliner tips en trucs

1.     Gebruik een oogschaduw primer

2.     Breng eventueel een transparant poeder aan

De oogschaduw primer blijft zo veel beter zitten

3.     Gebruik een liquid eyeliner waar je kleine streepjes mee zet op je ooglid

Je gebruikt deze streepjes als markering om met de eyeliner de stukjes letterlijk aan elkaar te tekenen. Het is altijd makkelijker om de eyeliner in delen aan te brengen dan in één keer.

4.     Als je een wing wilt zetten, gebruik dan plakband

Zorg dat je plakband in huis hebt dat papierachtig is en makkelijk loskomt, dus niet de standaard plakband die je gebruikt om papier aan elkaar te plakken (dat beschadigt je huid). Gebruik de plakband om aan te geven waar je de lijn wilt hebben. Plak de plakband diagonaal langs je oog en kleur vervolgens het deel dat je donker wilt hebben. Haal de tape eraf en de lijn staat.

5.     Breng oogschaduw in dezelfde kleur als de eyeliner aan

Je brengt dan oogschaduw op je eyeliner aan en vervaagt dit iets aan de bovenkant voor een lichte smokey cat eye, of je zet het iets dikker aan voor een intensere look.

6.     Lepels gebruiken voor de perfecte lijn

Een hack die ook veel genoemd wordt is het gebruik van een lepel. De bolling en kromming kun je prima gebruiken om een lijn te zetten, hoewel wij zelf de voorkeur geven aan plakband. Gebruik de achterkant van een lepel voor de rechte lijn die schuin omhoog loopt. Gebruik vervolgens de bolling van de lepel om de bovenste lijn van de wing te zetten. Het zal even oefenen zijn, maar als je er eenmaal aan gewend bent is het zeker een handige hack.

7.     Foutje? Gebruik kleine wattenstaafjes

Als je een foutje hebt gemaakt is dat niet erg. Met een klein wattenstaafje (dus niet het normale formaat dat je voor je oren gebruikt) kun je eenvoudig kleine foutjes corrigeren. Dip het wattenstaafje in de make-up remover en ga voorzichtig over het stukje dat je wilt verwijderen.

Je kunt het foutje ook maskeren met een concealer.

8.     Extra volume? Teken tussen je wimpers

Als je voor een natuurlijke look gaat, teken dan eens tussen je wimpers in plaats van erboven. Vanaf de onderkant kun je met een kleine eyeliner tussen je wimpers komen. Door dit te doen zien je wimpers er direct een stuk voller uit, zonder dat je er te opgemaakt uitziet.

9.     Witte of nude eyeliner om je ogen er groter uit te laten zien

Als je bij je waterlijn een witte of nude eyeliner aanbrengt, zien je ogen er ineens groter uit. De voorkeur gaat wel uit naar nude eyeliner boven witte eyeliner, omdat nude natuurlijker oogt en wit er echt uitspringt.

 

Eyeliner hacks voor beginners

Volg je graag een stap-voor-stap tutorial met uitleg over de verschillende manieren waarop je het beste eyeliner kunt gebruiken? Onderstaande video geeft je diverse tips en trucs mee om een echte eyeliner-professional te worden.

 

Mono ooglid of overhangende oogleden?

Heb je overhangende oogleden of een mono ooglid waardoor je maar weinig van je eyeliner ziet? Probeer dan eens met een vloeibare eyeliner een net iets dikkere lijn te zetten als anders. Voor je gevoel lijkt de lijn van de eyeliner te dik, maar als je je ogen open doet zie je precies voldoende. Dat zijn nog eens handige trucs voor het aanbrengen van eyeliner!

 

Floating eyeliner

Een andere methode is de floating eyeliner. Je brengt de eyeliner dan niet bij de wimperrand aan, maar bij de vouw van je ooglid. Als je je ogen dicht hebt, zie je de lijn als het ware zweven, maar als je je ogen open hebt, ziet het er gewoon uit als een normale eyeliner.