Een stralende huid met make-up

Een stralende huid willen we allemaal wel. Een stralende huid kun je op verschillende creëren en begint natuurlijk van binnenuit. Maar hoe kun je een stralend effect creëren met make-up? In deze blogpost delen wij onze tips voor een stralende look! 

 

Een stralende huid met make-up kunnen we onderverdelen in 3 stappen:

 

1. Een stralende basis

We beginnen uiteraard met een stralende make-up basis. Naast een goede huidverzorgingsroutine en gezonde levensstijl, kun je met een een goede primer een mooie stralende basis leggen voor jouw look. Er zijn diverse soorten primers verkrijgbaar. De functie van een primer is om fijne lijntjes als het ware op te vullen en de huid glad te maken, zodat eventuele make-up vervolgens goed op de huid blijft zitten.

Sommige primers bevatten lichtreflecterende deeltjes, deze deeltjes weerkaatsen het licht waardoor de huid jonger en gladder oogt en de huid er stralend uit ziet. Hallo glowy skin! 

 

2. Een stralende foundation

Er zijn allerlei verschillende soorten foundations verkrijgbaar. Kies de foundation die past bij jouw wensen. Voor een natuurlijke look, kies je bijvoorbeeld voor een dewy foundation. Mocht je er niet uit komen, laat je dan goed adviseren. Pas bijvoorbeeld ook op met hele matte of extreem dekkende foundations. Dit kan er al snel onnatuurlijk en dof uit gaan zien.

 

3. Highlighter

Je kunt er voor kiezen om bepaalde delen van het gezicht te highlighten. Door een highlighter aan te brengen op bepaalde delen van het gezicht, creëer je meer licht en dimensie en kun je het gezicht optisch liften. Breng een highlighter bijvoorbeeld aan op de jukbeenderen, de neusbrug, onder de wenkbrauwen en in het kuiltje boven de lippen.

 

Het is uiteraard niet nodig om zowel voor een stralende primer, foundation en highlighter te kiezen om een stralende huid te creëren. Kies voor de stappen die het beste bij jou passen. Graag introduceren we de Beauty Blur van Vita Liberata. Dit product is een ware multitasker en geeft jouw huid een mooie glow.

 

Wat voor een product is de Beauty Blur van Vita Liberata?

De Beauty Blur van Vita Liberata is een multifunctioneel product die zowel gebruikt kan worden als primer om een stralende basis te creëren, als stralende foundation of highlighter.

 

1. Glowy skin met de Beauty Blur

Dankzij de lichtreflecterende deeltjes geeft de Beauty Blur een subtiele glans. Op onderstaande afbeelding kun je het glowy effect van de Beauty Blur goed zien. 

      

Beeld: www.instagram.com/vitaliberata

Tips: Wil je de Beauty Blur als primer gebruiken en wil je een extra stralend effect? Make-up artists raden aan om de Beauty Blur dan een tintje lichter te kiezen dan jouw huidskleur, zo kun je een stralende basis creëren. Wil je de Beauty Blur als een bb cream/ foundation gebruiken? Kies dan de kleur die het beste matcht bij jouw huiskleur. Wil je een extra zongebruinde look? Kies dan juist een tintje donkerder dan jouw huidskleur en blend het product goed uit.

 

2. Hydraterend & verzorgend

De Beauty Blur is een verzorgend make-up product en bevat diverse botanische ingrediënten om de huid te hydrateren en te verzorgen, zoals aloë vera en shea butter. 

 

3. HD primer en lichte dekking

De Beauty Blur wordt niet voor niets een skin tone optimizer genoemd. Dit komt omdat de kleur corrigerende make-up primer de teint perfectioneert door oneffenheden te maskeren en door de huid te voorzien van een zongebruinde teint. De zongebruinde teint is uiteraard afhankelijk van de kleur die je kiest. Wil je een blijvend subtiel kleurtje opbouwen? Gebruik dan de Beauty Blur Sunless Glow met zelfbruiner.

 

Wat is het verschil tussen de Beauty Blur en de Beauty Blur Sunless Glow?

De Beauty Blur kan gebruikt worden als: een kleur corrigerende primer een bb cream/ foundation een vloeibare highlighter Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, kun je er voor kiezen hoe je het product het liefst gebruikt. Let er ook goed op dat de kleur aansluit bij de toepassing van het product. Een Beauty Blur in een te donkere tint zal bijvoorbeeld niet tot haar recht komen als vloeibare highlighter, maar kan wel weer erg mooi worden gebruikt als bb cream die je huid voorziet van een zonnig kleurtje. Het verschil tussen de ‘gewone’ Beauty Blur en de Beauty Blur Sunless Glow is dat de Sunless Glow variant een toegevoegde zelfbruiner bevat. Wanneer je aan het einde van de dag je make-up verwijdert, zal er in de tussentijd een subtiele bruine kleur zijn ontwikkeld. Let op: deze producten bevatten geen SPF. Breng daarom altijd nog een SPF aan om de huid te beschermen.

 

Een stralende en sunkissed look

Laten we niet vergeten dat een stralende huid van binnenuit begint, waar voeding, slaap en je gemoedstoestand een grote rol in spelen. Daarnaast spelen ook skincare producten en genetische factoren een grote rol in de uitstraling van de huid. Met make-up kun je de huid voorzien van een stralende glow en sunkissed filter. De Beauty Blur en Beauty Blur Sunless Glow zijn producten die hier bij uitstek geschikt voor zijn. Gebruik het multifunctionele product op een manier die past bij jouw wensen. Wil je nog wat extra kleur toevoegen aan het gezicht? Kies dan voor een bronzing powder voor een extra sunkissed look.

 

Tip: Wil je je lichaam ook voorzien van een mooie zongebruinde kleur? Kijk dan eens naar de Body Blur of Body Blur Sunless Glow.

 

Alle benoemde producten shop je bij Esthetic Health, officieel distributeur van Vita Liberata in de Benelux.