Dunnere wimpers? Na deze tips niet meer!

Heb je de laatste last van dunnere wimpers? Vervelend! Je make-up zit vaak minder goed en je oogopslag oogt een stuk minder indrukwekkend. Natuurlijk wil je het tij keren voor je wimpers nóg dunner worden. Om jou in de toekomst met een vol stel wimpers door het leven te laten gaan, zetten wij een aantal tips op een rij.

 

Oorzaken van dunnere wimpers

Worden je wimpers steeds dunner? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Net als je huid, is het ook belangrijk om je wimpers goed te verzorgen. Dat begint van binnenuit. Een ongezonde levensstijl is een echte boosdoener als het gaat om dunnere wimpers. Onder je levensstijl valt voeding, stress, beweging en nachtrust. Niet alleen je wimperharen, maar ook je hoofdhaar zal snel dunner worden wanneer je ongezond leeft. Ook make-up is iets waar je voorzichtig mee moet zijn. Slecht of niet reinigen voor het slapengaan zorgt ervoor dat je wimpers eerder afbreken en er dus dunner uitzien. Gebruik je vaak waterproof mascara? Ook dit is iets om rekening mee te houden. Waterproof mascara is namelijk veel moeilijker te verwijderen, waardoor je je wimpers er eerder uit trekt bij het reinigen. Het gevolg: dunnere wimpers. Bij wimperextensions gaat het beschadigen van je echte wimpers vaak nog een stukje verder. Wimperextensions worden met lijm op je eigen wimpers geplakt. De combinatie van de lijm en de zwaarte van de nepwimpers zorgt ervoor dat de wimpers eerder afbreken en minder goed kunnen groeien.


Zijn bovenstaande oorzaken allemaal niet van toepassing? De overgang zorgt door een veranderende oestrogeenspiegel helaas ook voor dunnere wimpers. Ten slotte zijn er nog een aantal huidaandoeningen en ziektes die je wimpers aantasten. Denk aan madarosis, psoriasis, acne of schildklierafwijkingen. Slik je pillen tegen een hoog cholesterol, of een hoge bloeddruk? Dan kan ook hier de oorzaak van je dunnere wimpers liggen.

 

De oorzaken op een rij:

 •        Ongezonde levensstijl
 •        Onzorgvuldig of niet je oogmake-up verwijderen
 •        Waterproof mascara
 •        Wimperextensions
 •        Overgang
 •        Aandoening of medicatie

 

Zo worden je wimpers weer voller

Nu je weet wat de oorzaak is van jouw dunnere wimpers, wil je natuurlijk ook weten wat de oplossing voor dit probleem is. Zoals eerder besproken is het hebben van een gezonde levensstijl erg belangrijk wanneer je last hebt van dunnere wimpers. Het is belangrijk om voldoende en gezond te eten. Vooral vitamine B & D doen wonderen als het gaat om je wimpers. Vitamine B vind je onder andere in bananen en yoghurt, maar ook veel andere voedingsmiddelen zitten barstensvol vitamine B. Vitamine D wordt door het lichaam aangemaakt wanneer deze in contact komt met zonlicht. Slik bij gebrek aan zonlicht (bijvoorbeeld in de winter) extra vitamine D-supplementen om je wimpers gezond te houden. Ook stress en een slechte nachtrust zijn funest voor dunnere wimpers. Probeer daarom je stresslevel te verlagen en voldoende te slapen. Vóór het slapen is het van belang je ogen consequent en voorzichtig met speciale oogmake-up remover te reinigen. Hierdoor verminder je de kans op het afbreken van je wimpers. Je wimpers er echt voller en langer uit laten zien? Gebruik dan een wimperserum. Elke avond een fijn lijntje boven de wimperrand is genoeg voor een optimaal resultaat. Weg met die dunnere wimpers!

 

De oplossingen op een rij:

 •        Gezond eten en leven (vooral vitamine B & D zijn belangrijk)
 •        Weinig stress en voldoende nachtrust
 •        Reinig je wimpers voorzichtig en consequent
 •        Gebruik een speciale oogmake-upremover
 •        Verzorg je wimpers met GrandeLash wimperserum

Houd je je aan de bovenstaande tips? Grote kans dat je wimpers in no time weer vol en lang zijn!