Droogshampoo - alternatieve toepassingen

Heb je echt geen tijd om je haar te wassen, maar wil je er toch fris uitzien? Dan is droogshampoo een fijne redder in nood. Het geeft je haar weer wat meer volume en neemt de overtollige oliën op die je haar heeft aangemaakt. Maar wist je al van deze alternatieve toepassingen van droogshampoo?

 

1.     Volume

Natuurlijk, droogshampoo geeft meer volume, maar wist je ook dat je dat de avond van tevoren al kunt regelen? Spray gewoon wat droogshampoo in je haar en stap de volgende ochtend uit bed met veel meer volume.

 

2.     Rommelige paardenstaart

Droogshampoo is ook een ideaal product om je haar mee te stylen. Wat dacht je van een leuke, rommelige paardenstaart? Masseer een beetje droogshampoo in de onderkant van je haar bij je hoofdhuid voor meer volume. Eventueel kun je je haar een beetje touperen. Borstel nu de bovenkant van je haar naar de plek waar je de staart wilt hebben. Zet het elastiek vast en masseer nog een beetje droogshampoo in de staart. Trek aan de bovenkant van je hoofd nog wat plukjes uit de staart voor een speels resultaat.

 

3.     Rommelig kapsel

Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot een rommelige paardenstaart. Droogshampoo is de perfecte manier om een out of bed look te creëren (of een beetje aan te zetten, net hoe je het bekijkt). Maak eerst wat losse golven in je haar en spuit vervolgens wat droogshampoo op de hoofdhuid. Wrijf het een beetje door je haar heen en je hebt direct een out of bed look.

 

4.     Luchtige krullen

Heb je aan elkaar klittende krullen? Met een beetje droogshampoo over je hele haar kun je lossere krullen krijgen. Wrijf de shampoo voorzichtig in en trek aan de puntjes voor lossere krullen.

 

5.     Losse pony

Blijft je pony ook lekker aan je voorhoofd plakken? Met een beetje droogshampoo aan de onderkant van je pony zal dat niet meer gebeuren.

 

6.     Wenkbrauwen stylen

Naast je haar kun je ook je wenkbrauwen met een beetje droogshampoo stylen. Spray een beetje droogshampoo op je vingers en wrijf het voorzichtig op je wenkbrauwen. Kam ze in de goede vorm met een wenkbrauwborsteltje. Zo blijven je wenkbrauwen goed in model zitten en krijgen ze iets meer volume. Liever een gespecialiseerd product voor de wenkbrauwen? Een wenkbrauwgel kan er voor zorgen dat de wenkbrauwen de hele dag in model blijven.

 

7.     Meer grip voor haarclips en schuifspeldjes

Heb je lekker glad haar? Dan zijn haarclips niet jouw favoriete haaraccessoires, ze zakken toch alleen maar uit. Al eens droogshampoo geprobeerd? Met een beetje droogshampoo op de plekken waar je de haarclips wilt voorkom je dat ze uitzakken.

 

8.     Vetvlekken in kleding of bekleding

Het overkomt iedereen wel eens: een vetvlek op de kleding of in de bekleding van je bank. Heel vervelend, maar met droogshampoo kom je er makkelijk weer vanaf. Gewoon een beetje droogshampoo op de vetvlek sprayen, even wachten tot de shampoo het vet heeft opgenomen en daarna de kleding even wassen.

 

9.     Meer grip

Heb je last van zweethanden tijdens een work-out? Met een beetje droogshampoo op je handen bereik je hetzelfde effect als talkpoeder. Het neemt zweet op waardoor je meer grip hebt op gewichten en bijvoorbeeld je yogamatje.

Tot zover onze alternatieve toepassingen voor droogshampoo. Heb je nog een leuke toepassing of weetje? Stuur het naar ons op en wie weet staat jouw tip er binnenkort bij.