Donkere lipstick dragen, zo doe je dat

Donkere lipstick dragen kan een uitdaging zijn als je normaal altijd gewend bent nude kleuren of lichte kleurtinten te gebruiken. Toch kan een donkere lippenstift je outfit echt een boost geven. Durf jij het aan? Met een goede voorbereiding en een bewuste keuze qua kleur lipstick steel jij de show!

 

Wat voor kleur donkere lippenstift kies jij?

Het woord ‘donker’ is in de lippenstift-wereld een breed begrip. Je hebt donkere varianten van roze, rode en paarse kleuren, maar ook bijzondere kleuren als donkerblauw, mosgroen en zwart. Kijk rustig wat voor type je bent; als je niet direct voor een extreme kleur als zwart wilt gaan, kan een donkerpaarse of een diepe bessenkleur misschien een goede optie zijn. Zorg daarnaast dat de lippenstift bij je huidskleur en je haarkleur past. Je leest daar alles over in ons artikel Welke lippenstift past bij mij? 5 tips.

 

Voorbereiding voor het dragen van donkere lippenstift

Een goede voorbereiding bepaalt of je mooie lip-look de hele dag kan blijven zitten. Niets zo vervelend als je lippen constant bij moeten werken gedurende de dag toch? Kijk daarom even naar je lippen en wrijf er met je vinger zachtjes overheen. Als je merkt dat er wat velletjes op zitten, kun je een lichte scrub of lipscrub gebruiken om deze te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je lippenstift beter blijft zitten. Breng daarnaast een kwartier voordat je de lippenstift aanbrengt een lippenbalsem aan zodat je lippen de nodige hydratatie krijgen.

 

Donkere lipstick dragen: wat doe je met de rest van je make-up?

Als je een opvallende kleur op je lippen hebt, moet je dan juist uitpakken met de rest van je make-up of het wat neutraler laten? Deze keuze is natuurlijk persoonlijk, maar we raden aan de rest van je gezicht wat neutraler op te maken. Breng een mooie mascara aan en een eyeliner zodat je ogen niet helemaal wegvallen bij je lippen, maar houd oogschaduw neutraal zodat het niet overdreven eruit ziet. Heb je een feestje? Voor ’s avonds kun je wat meer uitpakken en een donkerdere oogschaduw kiezen.  

Tip: je gezicht moet met deze opvallende lippen wel in balans zijn. Heb je van jezelf erg dunne wenkbrauwen? Dan kan het een idee zijn om deze wat dikker te maken met wenkbrauwpotlood of wenkbrauwgel.

 

Donkere lipstick dragen? Doe hier inspiratie op

Vind je het lastig om een donkere lippenstift te kiezen? Kijk dan zeker even naar Instagrammers en hun donkere lipsticks. Welke huidskleur hebben ze, wat is de kleur van de ogen? Hebben ze een koele ondertoon in de huid of juist een warme? Wat is de kleur van hun haren, en hebben ze kort of lang haar? Als je een aantal mensen hebt gevonden met min of meer dezelfde kleuren als jij zelf, heb je een aardig idee welke kleur je goed kunnen staan. En dan is het gewoon een kwestie van durven, je kan het!

 

Een foto die is geplaatst door Nika (@nikabot) op 29 Nov 2016 om 3:24 PST