Dingen die vrouwen met kort haar herkennen

Tsja, dit artikel kon natuurlijk niet uitblijven na onze blogs over dingen die vrouwen met een pony herkennen en dingen die vrouwen met lang haar herkennen. Want die korte coupes, daar heb je ook zeker wel van die herkenbare momenten mee! En heren, deze punten kunnen natuurlijk ook erg herkenbaar zijn voor jullie. Klaar voor de oh ja!- momenten?

 

1.     Jij hebt dat ‘makkelijke’ kapsel

Want de dames en heren met lange haren zijn zoveel extra tijd kwijt met het stylen en verzorgen van hun haren, jij komt ’s ochtends gewoon zo uit je bed. Eh, echt? Denk je dat die perfecte wave er uit zichzelf in komt zitten? Dat je geen vogelnest hebt ’s ochtends? Oh ja, mensen met korte kapsels hebben ook tijd nodig voor styling en verzorging.

 

2.     Jij hebt geen alternieven voor een bad hair day

Als anderen met een staart of knot naar je toe komen en vermoeid verklaren dat ze een bad hair day hadden, kun jij alleen maar zuchten. Zij kunnen tenminste een simpel alternatief bedenken. Jij gaat zonder styling de deur niet uit. Dat haar stylen tijdens het slapen, kan dat ook niet voor kort haar bedacht worden? 

 

3.     Je gezicht wassen is een challenge

Want zeg nou zelf, waar laat je dat haar als je het niet in je gezicht wilt hebben? Elastiekjes, clips en haarbanden zijn allemaal onvoldoende als je bukt.

 

4.     Je kapper zie je maandelijks

Als je het zo lang uit kunt houden. Het lijkt wel of je haar alweer is gegroeid zodra je de kapsalon uitloopt. En bij een kort kapsel zie je iedere lange haar een stuk duidelijker dan bij lange haren. Weer terug naar de kapper dan maar…

 

5.     Je nek krijgt het zwaar te verduren

Eigenlijk nooit bij stilgestaan, tot je dat korte kapsel koos… Je nek verbrandt ineens in de zomer, en in de winter helpt de warmste sjaal niet meer. Alles voor dat korte koppie toch?

 

6.     Waarom heb je je haar geknipt?

Dé vraag als je van lang naar kort gaat: waarom heb je je haar geknipt? Eh, omdat het me leuk leek? Gewoon, daarom? Moet ik een belangrijke reden hebben dan?

 

7.     Wanneer ga je het weer lang laten groeien?

De vraag die onvermijdelijk op de vorige volgt: wanneer ga je weer terug naar je oude lengte? Het algemene antwoord waar je dan misschien aan denkt: waarom? Is het niet mooi dan? Ik heb het net veranderd, dan ga ik daar toch nu al niet over nadenken?

 

8.     Je kapsel is ‘gedurfd’

Dit is vooral een punt die vrouwen met korte kapsels horen. Als vrouw met een kort kapsel rondlopen is ‘gedurfd’ of ‘gewaagd’. Eh, waarom? Moeten vrouwen per se met lang haar rondlopen dan? Wat is er zo bijzonder aan een kort kapsel?

 

9.     Hoeden en petten

Die baseball-cap of fedora hoed die je opzet…. Haal die er maar nooit meer af. Hoe dat haar er nu uitziet… Natuurlijk zijn er altijd mensen die twee keer hun handen door hun haar halen om het er weer goed uit te laten zien. Jammer dat dat bij jou dan net niet zo is.

 

10. Die ene krul…

Alles perfect gestyled voor je avond uit, behalve… die ene krul die maar niet wil waar jij hem wilt hebben. Hoeveel water, stylingproducten en gel je er ook tegenaan gooit, hij blijft gewoon omhoog steken. Grr…

En? Waren deze punten herkenbaar? Heb je zelf nog een leuke toevoeging, dan horen we dat natuurlijk graag.