12 dingen die je moet weten over wimperextensions

Wimperextensions zijn de perfecte hulpjes om je wimpers in één keer lang en vol te laten worden. Ideaal als je over een paar dagen je trouwdag viert, of je op een andere gelegenheid net even die indrukwekkende oogopslag ‘nodig’ hebt. Als je echter voor extensions kiest, is het handig om te weten dat het onderhoud vraagt. De wimpers moeten regelmatig opgevuld worden. Daarnaast kun je ook niet zomaar stoppen met wimperextensions. Dit zijn 12 dingen die handig zijn om te weten voordat je voor wimperextensions kiest.

 

1.     Iedereen dezelfde wimpers?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten wimperextensions, en niet iedereen kan iedere look goed hebben. Je hebt verschillende materialen als kunststof, zijde of nerts, maar ook verschillende dichtheden (80, 100 of 120 wimpers bijvoorbeeld). Daarnaast heb je verschillende lengten en verschillende soorten krul. Laat je rustig adviseren door de wimperspecialiste en probeer het advies dat je krijgt echt ter harte te nemen. Misschien had jij die superlange wimpers voor ogen, maar adviseert jouw specialiste een natuurlijke look omdat je wimpers vrij broos en breekbaar zijn. Anders breken je wimpers straks ineens af, dat wil je natuurlijk niet.

 

2. Hoe langer, hoe duurder

Wil je graag enorm lange extensions die je wenkbrauwen raken? Houd er dan wel rekening mee dat hoe langer je extensions zijn, hoe duurder de behandeling wordt. Niet omdat je voor de extra lengte betaalt, maar omdat je meer haartjes nodig hebt. Lange wimpers waaieren meer uit, waardoor het er minder vol uit kan zien dan kortere wimpers.

 

3. Doe rustig aan na het zetten van wimperextensions

Als de wimperextensions net geplaatst zijn, kun je even niet zoveel doen. De lijm tussen je wimperharen moet heel goed kunnen drogen, dus je mag eigenlijk niet zweten, je gezicht wassen, douchen, zwemmen en huilen. En bij voorkeur 12 uur lang. Als je voor extensions kiest, probeer daarom bij voorkeur een afspraak in de morgen te plannen, zodat je ’s avonds weer gewoon je gezicht kunt reinigen.

 

4. Wimperextensions bijhouden kost tijd

Als je wimperextensions laat zetten, moet je er ook rekening mee houden dat je om de paar weken weer bij de salon zal zitten voor een refill. Het is niets groots, maar je dient hier wel ruimte voor vrij te maken in je schema.

 

5. Wimperextensions kunnen duurder uitpakken

Als je wimperextensions hebt laten zetten met de gedachte dat je in één keer klaar was, dan kom je van een koude kermis thuis. Wimperextensions groeien namelijk gewoon met je wimpers mee, waardoor ze op een gegeven moment ook uitvallen. Je krijgt dan kleine hapjes in je wimpers. Met een paar haartjes is dat nog niet zo goed te zien, maar je dient het wel goed bij te houden als je constant volle, lange wimpers wilt hebben. Anders worden de happen natuurlijk alleen maar groter. En iedere keer dat je je wimpers bijvult, kost het natuurlijk geld. Bekijk daarom van tevoren niet alleen de tarieven voor het zetten van wimperextensions, maar ook de refill.

 

6. Wimperextensions hebben dagelijks onderhoud nodig

Als je wimperextensions laat zetten, heb je vaak geen mascara en eyeliner meer nodig. De volume en dichtheid van de wimpers zijn dan vol genoeg. Je wimpers kunnen echter wel wat warrig worden tijdens het slapen. In plaats van ze ’s ochtends van mascara te voorzien, moet je ze nu dus borstelen met een droge mascaraborstel. Ook kunnen je wimpers door de war raken als het geregend heeft of er een sterke wind staat. Een klein kammetje of mascaraborsteltje in je tas is dus geen overbodige luxe.

 

7. Wimperextensions kunnen irriteren

Soms kan het voorkomen dat je allergisch bent voor de lijm waar de wimperextensions mee vastgezet worden. Je ogen kunnen hierdoor gaan tranen en rood worden. Je kunt deze reactie zoveel mogelijk voorkomen door te vragen of je eerst even een allergietest met de lijm kunt doen. Dit is echter geen waterdichte methode, soms krijgen mensen nog een reactie als ze bijvoorbeeld voor de derde keer wimperextensions laten bijvullen.

 

8. Je eigen wimpers lijken veel korter

Als je eenmaal aan wimperextensions gewend bent geraakt, zal het voor je gevoel een kale bedoening zijn als je ze eenmaal laat verwijderen. Het beste wat je dan kunt doen is de wimpers goed verzorgen met een wimperserum en zoveel mogelijke milde make-up gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een niet-waterproof of waterresistant mascara.

 

9. Wimperextensions kunnen wimpers sneller uitvallen

Wimperextensions verzwaren de wimpers. Dit hoeft er op zich niet voor de zorgen dat wimpers afbreken. Echter als je zeer dunne en breekbare wimpers hebt, kan het gewicht van de extensions net te veel zijn. Hierdoor kunnen wimpers sneller uitvallen. Hoe kom je erachter of je wimpers breekbaar en fragiel zijn?  Zelf kun je er niet zoveel aan zien. De enige optie is om de wimperextensions te proberen en te zien wat de resultaten zijn. Kies niet direct voor een enorm paar, maar ga eerst voor een natuurlijke look. Laat je ook zeker adviseren door de specialiste, zij ziet dagelijks wimpers voorbij komen en kan een aardige schatting geven over het soort wimpers dat je het beste kunt hebben. Verzorg daarnaast je wimpers met een wimperserum om de gezondheid van de wimpers te ondersteunen.

 

10. Wimperextensions kunnen wimperharen sneller af laten breken

Ook dit punt heeft weer te maken met de conditie van je wimperharen. Als je van jezelf zeer broze en breekbare wimperharen hebt, is het niet aan te raden enorme wimperextensions te nemen. Je wimpers kunnen dan sneller afbreken. Luister in dit geval zeker naar de specialiste en kies voor een paar dat echt bij jouw wimpers past. Met een wimperserum kun je daarnaast de gezondheid van de wimpers een handje helpen. Het serum helpt broosheid en breekbaarheid van de wimpers tegen te gaan.

 

11. Je kunt niet alle make-up meer gebruiken

Heb jegoed naar je make-up gekeken? Als je wimperextensions laat zetten, kun je absoluut geen oofmake-up producten met olie meer gebruiken. Controleer daarom je mascara, eyeliner, oogschaduw, oogcreme en make-up remover allemaal op olie. Zit er olie in, dan moet je deze producten dus vervangen door producten op waterbasis zolang je wimperextensions draagt.

 

12. Wimperextensions verwijderen

Wimperextensions verwijderen gaat niet zomaar. Als je met wimperextensions wilt stoppen, raden we echt aan om dat bij een salon te alten doen. Zij hebben een speciale remover waar ze de lijm van de extensions mee op kunnen laten lossen. Lees er ook meer over in ons artikel over wimperextensions verwijderen.

 

Wat je moet weten over wimperextensions

Tot zover onze 12 dingen die je moet weten over wimperextensions! Heb je zelf nog een goede tip of weetje waar je zelf achter kwam toen je koos voor wimperextensions? Laat het ons zeker weten via ons contactformulier.


Aanraders uit de shop