Dikker haar krijgen doe je zó

Hangt jouw haar dag na dag maar slapjes langs je gezicht? Lijkt het haast onmogelijk om volumineuze coupe te creëren?  Dan ben je vast al tijden op zoek naar dé tijd om jouw haar een boost te geven. Wij gebruikten onze beautykennis en zetten de beste tips voor dikker haar op een rij.

 

1. Eet gezond

‘Schoonheid komt van binnenuit’, die uitspraak klopt als een bus. Net als de rest van je lichaam heeft ook je haar zuurstof, vitamines en mineralen nodig om optimaal te kunnen groeien. Vooral ijzer en vitamine B zijn onmisbaar wanneer je je haar gezond en vol wilt houden. Krijgt je haar voldoende voedingsstoffen binnen? Dan groeit het sneller, breekt het minder snel af en krijg je dikker haar. Je kunt ervoor kiezen om vitaminesupplementen te slikken, maar een gevarieerde voeding is vaak ook voldoende. Let erop dat je genoeg bladgroente, rood vlees en vis eet.

 

2. Vermijd stress

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is stress funest voor je volle haardoos. Dankzij de hoge concentratie stresshormoon in je lichaam gaat je haar namelijk sneller over in de rustfase, waarna het ook sneller uitvalt. Van je volle haar blijft dus weinig over. Is het kwaad al geschied? Maak je geen zorgen! Als je je haar goed verzorgt is je haar binnen drie tot negen maanden weer de oude.

 

3. Föhn je haar ondersteboven

Een ideale lastminute truc voor iedereen die graag dikker haar wil krijgen: föhn je haar ondersteboven. Was je haar eerst met een milde shampoo die niet verzwaard. Is het handdoekdroog? Dan kun je je haar gaan föhnen om dikker haar te krijgen. Gebruik van tevoren een heat protection spray en wat haarschuim. Ga nu voorover staan en föhn je haar droog. Hallo volume!

 

4. Was niet te vaak

Dikker haar krijgen? Was je haar dan vooral niet te vaak. Veel mensen maken de fout hun haar veel te vaak te wassen, waardoor het verzwaart en beschadigt. Je haar oogt dan futloos. Was je haar dus maximaal twee keer per week en gebruik daarbij een milde shampoo. Je zult zien dat je dikker haar krijgt!

 

5. De juiste coupe

Dikke haar kan je natuurlijk ook faken. Het juiste kapsel kan een enorm verschil maken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een kortere coupe, zoals een bob? Of misschien maken laagjes het verschil? Ga eens langs een goede kapper en laat jezelf voorzien van een persoonlijk advies.

 

6. Gebruik de juiste producten

Last but not least: gebruik de juiste producten. Zo vergroot je de kans om dikker haar te krijgen. Verdiep je in goede haarproducten en ga niet zomaar voor de goedkoopste variant. Het is daarnaast belangrijk om je haar naast shampoo ook met andere producten te verzorgen, zoals een haarmasker of een serum. Wereldwijd bekend cosmeticamerk Grande Cosmetics staat bekend om het wimperserum, maar heeft inmiddels ook een succesvolle haarlijn geïntroduceerd. Deze haarlijn bestaat onder andere uit een effectief haarserum voor gezonder, dikker en voller ogend haar.