12 x de leukste beauty blogs van Nederland!

De leukste beauty blogs van Nederland heb je niet zomaar samengesteld: er komen ieder jaar weer leuke en interessante blogs bij. Sommige dames zijn al jarenlang bekend en hebben inmiddels volledige teams om zich heen verzameld, anderen zijn net begonnen maar verdienen vanwege hun passie voor beauty zeker al een plekje in dit overzicht. Als je graag inspiratie op wilt doen, leuke tutorials wilt volgen of op de hoogte wilt zijn van de laatste trends; neem zeker even een kijkje in dit overzicht!

Let op: Sommige beauty bloggers houden ook populaire YouTube-kanalen bij, deze dames vermelden we ook in onderstaand overzicht. Voor een overzicht met de leukste beauty vloggers van Nederland verwijzen we je graag door naar dat artikel.

 

12 grote beauty blogs in Nederland

1. BeautyLab

Beautylab.nl is opgericht door Serena Verbon en draait inmiddels alweer wat jaartjes mee in de top van de Nederlandse beautyblogs. Interessant aan dit beautyblog is dat ze af en toe ook dieper op ingrediënten in gaat en gebruikmaakt van haar achtergrond als farmaceutisch analist om uit te leggen hoe een product precies in elkaar steekt. Je krijgt zo niet alleen een mooie look, maar weet ook wat het product precies doet. 

Bekijk het blog van Serena

 

2. BeautyScene

In het rijtje met leukste beauty blogs van Nederland kunnen we Beautyscene natuurlijk niet vergeten. Debbie Zwiers schrijft al jaren enthousiast over beauty en laat daarbij niet alleen reviews voorbij komen, maar ook voorbeelden van looks, de beste kadotips voor de feestdagen of swatches.

Bekijk het blog van Debbie

 

3. Beautyopinie

Ook Beautyopinie is voor velen inmiddels een vertrouwde plek waar je een dagelijkse dosis beauty nieuws kunt lezen. Natascha, eigenaresse van Beautyopinie, noemt zichzelf een echte beautyholic die niet alleen graag de nieuwste producten bespreekt, maar ook informatieve artikelen schrijft over haar, huid en make-up. Daarnaast wisselt ze de beauty artikelen af met weekfoto’s, outfitinspiratie en artikelen over het moeder-zijn.

Bekijk het blog van Natascha

 

4. Naoki

Naoki is opgericht door Sophie en richt zich sinds 2011 op een eerlijker, diervriendelijker en duurzamer leven. Naoki is hierbij een bron van informatie over vegan cosmetica en dierproefvrije cosmetica. Omdat ze zelf al jarenlang dierproefvrije beautyproducten shopt, kan ze goed uit eerste hand vertellen hoe ook jij het verschil kunt maken. De artikelen zijn een frisse mix van reviews, tips, en artikelen waar je even extra bij stil kunt staan, zoals het artikel over ‘het belang van doorzettingsvermogen’.

Bekijk het blog van Sophie

 

5. Lottelovesbeauty

Lotte is eigenaresse van Lottelovesbeauty, een blog dat, zoals de naam al doet vermoeden, veel informatie bevat over beauty producten, looks en de nieuwste collecties. Lotte heeft diverse video tutorials voor bijvoorbeeld de leukste Valentijnslook, shoplogs van diverse winkels en swatches van de nieuwste nagellak. In het menu aan de rechterkant van de website kun je ook handig sorteren op categorie, waardoor je snel naar onderwerpen als nagels, lifestyle en lichaamsverzorging kun springen.

Bekijk het blog van Lotte

 

6. Curvacious

Desiree is de drijvende kracht achter Curvacious, een blog die zich in dit lijstje ‘natuurlijk’ richt op beauty, maar ook onderwerpen als fashion, interieur en eten en drinken bespreekt. In de categorie beauty vind je artikelen over de nieuwste collecties, reviews van producten en gezellige unboxing reviews.

Bekijk het blog van Desiree

 

7. ManonTilstra

Manon Tilstra combineert in haar gelijknamige blog niet alleen leuke artikelen, vlogs en foto’s van beauty, maar ook reizen, fashion en lifestyle-items. In haar beautyblogs wisselt ze ‘experience’-blogs af met product reviews en diverse looks.

Bezoek het blog van ManonTilstra

 

8. Tjuly

Juliette is eigenaresse van het beauty en lifestyleblog Tjuly. Op het blog kun je veel beauty gerelateerde reviews lezen en voorbeeldlooks en tutorials bekijken. Ze wisselt het echter ook af met fashion artikelen, interieurblogs en shoplogs, zodat je een gevarieerde mix krijgt die altijd interessant blijft.

Bekijk het blog van Tjuly

 

9. VeraCamilla

Het blog van Vera Camilla is, evenals haar Youtube kanaal, ruim opgezet en bevat overzichtelijke reviews van producten, overzichten van nieuwe collecties en gezellige weekoverviews. In het menu kun je ook snel scrollen tussen de verschillende onderwerpen, dus als je een overzicht wil zien van reviews van de beste make-up kwasten, dan krijg je maar liefst 83 artikelen en vlogs die daar uitgebreid op in gaan.

Bekijk de blog van Vera Camilla

 

10. Maycate

Voor een flinke dosis beauty, skincare, haartips en  nagelverzorging ben je bij Maycate aan het juiste adres. May is oorspronkelijk pedagoge, maar weet door haar opleiding schoonheidsspecialiste ook veel te vertellen over beauty. Ze is zeer actief in het reviewen van beauty producten en richt zich daarbij vooral op diervriendelijke cosmetica en huidverzorging. Als je meer wilt weten over een beautyproduct, dan ben je bij May aan het juiste adres!

Bezoek het blog van May Cate

 

11. Make me blush

Ben je een echte make-up liefhebber die graag meer te weten komt over de nieuwste releases en favorieten van anderen? Makemeblush's got you covered. Eigenaresse Danielle schrijft, fotografeert en filmt uitgebreide reviews van alles wat met make-up te maken heeft. Als je een oogschaduwpalet zoekt, krijg je niet alleen een omschrijving waarom het wel of geen aanrader is, maar ook swatches van alle kleuren en een voorbeeldlook gemaakt met de kleuren uit het palet.

Bezoek de blog van Danielle

 

12. Cynthia

‘Nederlands grootste beautyblog’ is een titel die vaak aan Misslipgloss is gegeven. En niet zonder reden. Op Misslipgloss vond je niet alleen reviews van nieuwe releases, maar ook verschillende challenges, voorbeeldlooks en welke producten eigenaresse Cynthua opgemaakt had. Deze artikelen bestaan nog steeds en er komen ook nog regelmatig nieuwe blogs live, maar inmiddels is Misslipglos verandert in Cynthia.nl. Op dit blog kan Cynthia niet alleen haar ideeën over beauty kwijt, maar wisselt ze deze items ook af met verhalen over waar zij enthousiast over is. Of niet. Want Cynthia.nl is een blog waar ze zowel fantastisch ervaringen als moeilijke dingen deelt.

Bezoek de blog van Cynthia

 

13. Stiekem een beetje trots op: het beauty blog van Esthetic Health

Natuurlijk kun je op ons eigen beauty blog ook ontzettend veel informatie vinden! We richten ons vooral op informatieve artikelen en schrijven bijvoorbeeld hoe je je huid het beste kunt verzorgen tijdens de wintersport. Of een item dat je helpt bij het kiezen van de juiste kleur lipstick. Of wat de voordelen zijn van een magneetmasker. Ontdek het zelf op ons beautyblog.

Bezoek de blog van Esthetic Health

 

De leukste beauty blogs van Nederland: een overzicht

In bovenstaand artikel heb je een selectie kunnen lezen van de leukste beauty blogs van Nederland. Heb je zelf nog een beauty blog dat echt in dit rijtje thuis hoort, of ben je misschien zelf een beauty blogger die graag in dit artikel vermeld zou willen worden? Stuur ons dan zeker een mailtje, we zien het graag tegemoet.