12 x de leukste beauty blogs van België

De leukste beauty blogs van België is een artikel dat al een tijdje in de planning stond. Na het schrijven van de leukste beauty blogs van Nederland, kregen we een aantal verzoeken of we ook een lijstje wilden maken voor België. Maar natuurlijk!

Let op: Sommige beauty bloggers hebben een uitgebreide mix van social media kanalen, waarbij ze bijvoorbeeld ook erg actief zijn op Youtube. Bij het maken van deze lijst keken we naar een combinatie van volgers, afwisseling en de kwaliteit en frequentie van de blog posts in de beauty categorie. Heb je zelf nog een leuke tip voor een Belgische beauty blogger of blogster die in dit rijtje thuis hoort? We horen het graag! Stuur een mailtje naar ons info-adres en een teamlid komt hier zo spoedig mogelijk op terug.

 

12 leuke beauty blogs in België

1. The Pink Perfectionist

The Pink Perfectionist is opgericht in 2013 en bevat een leuke mix van beauty en lifestyle-artikelen met onderwerpen en items waar eigenaresse Amy gelukkig van wordt. Natuurlijk komt de beauty-afdeling uitgebreid aan bod met beautynieuws, reviews, unboxing en adviezen die variëren van make-up advies voor een lichte huid tot ‘wat zit er in de beach bag’? Extra tip: de uitstapjes naar andere culturen zoals de Korean skincare routine en het nut van dubbel reinigen.

Bekijk het blog van Amy

 

2. The After Work Blog

Klaar met de arbeid? Ga er dan eens lekker voor zitten en bekijk de nieuwste blogs van Theafterworkblog van Cindy. Beauty, Travel, Fashion en Lifestyleonderwerpen wisselen elkaar af in deze vrolijke blog. Naast reviews van make-up, vindt je ook mooie tutorials en birthday wishlists. Een aanrader is haar Instagram-account, waar vrolijke vakantiefoto’s afgewisseld worden met festivals en product loves.

Bekijk het blog van Cindy

 

3. Beautyminded

Beautyminded is begonnen als een make-up en beauty blog, maar inmiddels uitgegroeid tot een plek waar onderwerpen als minimalisme, organiseren en mindfullness ook voorbij komen. Eigenaresse Katia houdt ook van fotograferen en dit is zeker terug te zien in de diverse blogs, waarin prachtig gedetailleerde productfoto’s voorbij komen.

Bekijk het blog van Katia

 

4. Sprinkles on a Cupcake

Dit Belgische blog van Petra is een leuke mix aan beauty, lifestyle, reizen en fashion. De cupcake staat niet alleen voor haar guilty pleasure, maar ook als metafoor: waar de decoratie op een cupcake alles ‘af maakt’, is dit ook zo met de juiste accessoires, schoenen en make-up. De reviews zijn uitgebreid en bespreken bijvoorbeeld de hoeveelheid fallout van een oogschaduw, of de details van een 100% vegan body butter.

Bekijk het blog van Petra

 

5. Joliette

Eigenaresse van het gelijknamige blog is Joliette, een dame die ook al een tijdje meedraait in de wereld van blogs. Recent was het 9-jarig jubileum en op de website kun je dan ook een uitgebreid assortiment vinden aan lifestyle-artikelen over wonen, being a bosslady, reizen maar ook interessante addresjes en events. De beauty-categorie is vrij nieuw, maar zeker de moeite waard om in de gaten te houden. 

Bekijk het blog van Joliette

 

6. Beautyloves

Beautyloves is een Belgische beautyblog voor ‘beauties met brains' (met een vette knipoog). Zo omschrijft eigenaresse Stamatia haar uit de hand gelopen hobby. Haar blogs zijn een fijne mix van reviews, producten die opgemaakt zijn (en dus aardige favorieten moeten zijn) en verschillende shoplogs en weekvlogs.

Bekijk het blog van Stamatia

 

7. ByIsabelle

Isabelle startte het beauty en lifestyle blog in 2013 en creëert wekelijks een frisse mix van artikelen over mode, beauty en lifestyle. De reviews bevatten mooie foto’s en handige swatches om te zien hoe de producten eruit zien op de huid. Door de post te eindigen met een voorbeeldlook kun je ook direct inspiratie opdoen voor je eigen looks.

Bekijk het blog van Isabelle

 

8. Beauty Goddess

Beauty Goddess heeft een uitgebreide beauty sectie met leuke looks, reviews en previews. Bijzonder aan deze blogster is dat ze ook reviews schrijft van locaties waar ze bijvoorbeeld een facial heeft ondergaan. Een mooie manier om een sneak-peek te krijgen als je geïnteresseerd bent in een behandeling maar niet precies weet wat het is.

Bekijk het blog van Deborah

 

9. Dressesanddaisies

Dressesanddaisies is qua lay-out een complete verrassing. Via een Insta-achtige grid kun je een overzicht vinden van de blogs die variëren van snapshots van uitjes, diy’s, tutorials en natuurlijk beauty reviews. De grote, heldere foto’s en uitgebreide beschrijvingen geven je een goede indruk over de producten, en middels video tutorials kun je inspiratie opdoen voor verschillende looks.

Bekijk het blog van Laurence

 

10. Minnebelle

Oorspronkelijk heette het blog Nails & Cupcakes, maar de interesses van eigenaresse Isabelle reikten al snel verder dan die twee onderwerpen. In 2014 veranderde ze de naam in Minebelle en verschenen allerlei onderwerpen over beauty, reizen en eten. Ze houdt ervan om over voedsel te schrijven dat haar vrolijk maakt, steden die haar weg laten dromen en beauty producten die voor haar echt werken.

Bekijk het blog van Isabelle

 

11. This Is Peggy

This is Peggy is een freelance make-up artist voor de commerciële beauty- en fashion industrie. Dit maakt haar blog dan ook een tikkeltje anders, met posts die onderwerpen aanspreken als ‘Welke zonbescherming kan ik het beste  gebruiken tijdens een bruiloftshoot?’  Gedetailleerde informatie, professioneel advies en een sneak peek in de wondere wereld van de beauty industrie is wat je onder andere op dit blog kunt vinden. 

Bekijk het blog van Peggy

 

12. Carosbeautyworld

Caroline is eigenaresse van het beauty en make-up blog Carosbeautyworld. Naar eigen zeggen verzot op make-up, cosmeticaproducten en fashion, dus die mix zie je ook op haar blog en Youtube kanaal terug. Dankzij haar expertise als schoonheidsspecialist kan ze haar blogs op bepaalde gebieden extra uitdiepen, waardoor je ook nog een waardevolle kennis opdoet.  

Bekijk het blog van Caroline

 

13. Esthetic Health beauty

Ach ja, we kunnen ons eigen beauty blog toch niet overslaan. Reviews en tutorials laten we graag aan de beauty bloggers over, maar als je meer informatie zoekt over hoe je wimpers het beste verzorgt, wat leuke nagellak trends zijn of hoeveel fouten je wel niet kunt maken bij het wassen van je haar: Esthetic Health got you covered!

Bezoek de beauty blog van Esthetic Health

 

De leukste beauty blogs van België: een overzicht

In bovenstaand artikel hebben we (met toch wel wat pijn en moeite) een selectie gemaakt van Belgische beauty bloggers die je kunt raadplegen voor de leukste reviews, tutorials en andere interessante artikelen over beauty. Hebben we een blog gemist waarvan jij echt vindt dat die in het rijtje moet staan? Laat dan zeker even weten.