Bruiner lijken dan je bent? 5 tips

Bruiner lijken dan je bent? Als de zon steeds vaker gaat schijnen, wil je graag een zongebruinde huid. Het liefst vandaag nog. Maar hoe krijg je die mooie teint? Natuurlijk kun je zoveel mogelijk de zon in, maar er zijn ook trucjes om er bruiner uit te zien. En dat heeft vooral met je kleding te maken. Lees hier onze tips!

Tip: Lees ook onze artikelen over snel bruin worden en bruin worden zonder zon. Zo ga jij met de eerste mooie dag met bruine benen de straat op.

 

1. Stem je kleding af op de ondertoon van je huid

De kleur van je kleding kan veel invloed hebben op de ‘kleur’ van je huid. Bepaalde kleuren laten je huid er donkerder uit zien dan het in werkelijkheid is. Als je op zoek bent naar die extra teint, kunnen onderstaande tips natuurlijk geen kwaad. Het belangrijkste: stem de kleur van je kleding af op de ondertoon van je huid.

 

Koele ondertoon van je huid

Heeft je huid een koele ondertoon? Staan zilveren sieraden je beter dan gouden sieraden? Dan maakt kleding met de kleuren rood, dieproze, fuchsia, paars en blauw je huid optisch donkerder.

 

Warme ondertoon van je huid

Staan gouden sieraden je juist beter dan zilveren varianten? Dan maken kleuren als turquoise, olijfgroen, okergeel, perzik en zalmroze je huid donkerder dan deze in werkelijkheid is.

 

Neutrale ondertoon van je huid

Zijn zowel gouden als zilveren sieraden een perfecte match? Dan heeft je huis een neutrale ondertoon en kun je bijna alle kleuren hebben. De kleuren laten je huid er iets donkerder uitzien. Draag liever geen zwart, hierdoor wordt lichte huid extra licht (en dat wil je in dit geval natuurlijk niet!).

 

2. Kies je zonnebril bewust

Die zonnebril ligt waarschijnlijk al op de kast zodra de eerste tekenen van mooi weer zich laten zien. Maar wist je dat de kleur van je zonnebril ook meebepaalt hoe bruin je eruit ziet? De kleur van je glazen kun je ook aanpassen op de ondertoon van je huid. Dus ook hier geldt weer: een huid met een koele ondertoon ziet er bruiner uit als je een zonnebril kiest met bijvoorbeeld donkerpaarse of donkerblauwe glazen. Bij een warme ondertoon maken die lichtblauw spiegelglazen en doorzichtige gelige glazen je huid ‘bruiner’. En als neutrale ondertoon kun je eigenlijk alle kleuren weer hebben.

Weetje: Het is dus eigenlijk grappig dat een zonnebril met zwarte glazen ervoor zorgt dat je gezicht er iets lichter uitziet. Wil je graag bruiner lijken dan je bent? Dan is een zonnebril met gekleurde glazen dus een betere optie.

 

3. Kies je make-up bewust

Voor de momenten dat je geen zonnebril draagt, bepaalt je make-up voor een groot deel hoe ‘bruin’ je hoofd  eruit ziet. Ook hier bepalen bovenstaande ondertonen van je huid hoe ‘bruin’ je eruit ziet. Heb je dus een koele ondertoon in je huid, dan kunnen kleuren als dieprood en donkerblauw je huid bruiner doen lijken. Bij een warme ondertoon zijn lipstick en oogschaduw in kleuren als olijfgroen en perzik perfect als je je huid bruiner wil laten lijken.

Extra tip: Een lipstick met blauwe ondertoon laat je tanden witter lijken, waardoor je huid er weer donkerder uitziet. Win-win dus!

 

4. Je kledingstijl aanpassen

We zeggen niet dat je direct een nieuwe garderobe moet aanschaffen (maar eerlijk, is dat erg..?). Een aantal kledingstukken kan er echter wel voor zorgen dat je huid er bruiner uitziet dan die in werkelijkheid is. Koop ze in de kleuren die goed bij de ondertoon van je huid passen en voilà: je lijkt bruiner dan je bent.

  •        Kimono – Door de lange stof reflecteert de kleur van je kimono ook op je benen. Perfect trucje om ze er iets bruiner uit te laten zien!
  •        Cardigan – Ook een langer kledingstuk dat je zowel in dikke als dunne varianten hebt.
  •        Rok – Als je een losser model draagt, ziet het er niet alleen speels uit maar reflecteert het licht ook weer op de huid onder je rok.
  •        Jurk – Als je liever nog niet je benen laat zien, maar wel je voeten: de kleur van je jurk zie je ook terug op je voeten. Net iets bruiner is dan mooi meegenomen toch?
  •        Open schoenen/Teenslippers – Een teenslipper met zool en bandje die in bovenstaande kleuren zijn, geven ook net even iets meer een bruine teint. Plus!

 

5. Gebruik een zelfbruiner die bij je huid past

Direct bruiner lijken zonder je hele garderobe door te moeten? Dan is een zelfbruiner een uitkomst. Er bestaan nog veel vooroordelen over (hallo wortel!), maar de formules zijn tegenwoordig niet meer te vergelijken met die van vroeger. Zo zijn er zelfbruiners met organische ingrediënten die reageren met de bovenste laag van jouw huid, waardoor je een bruintint ontwikkelt die bij jouw natuurlijke huidskleur past. Zo wordt je niet alleen bruin, maar je wordt ‘jouw bruin’.  Sommige zelfbruiners kun je binnen 10 minuten weer afspoelen, anderen zorgen dat je tot wel drie weken een zongebruinde teint hebt. De moeite van het smeren waard toch?