Brow carving: eh, wat?

Brow carving is slechts één van de vele wenkbrauwtrends die de laatste tijd zijn opgedoken op internet. Met name Instagram (where else?) is voorloper op het gebied van de meest bizarre wenkbrauwtrends. Deze keer is het de beurt aan brow carving, een manier om je wenkbrauwen extra te accentueren.

 

Brow carving klinkt misschien alsof er in de wenkbrauwen gesneden moet worden, maar gelukkig heb je alleen wat wenkbrauwproducten en oogschaduw voor nodig. Het idee achter deze ‘trend’ is om je wenkbrauwen met verschillende kleuren oogschaduw te accentueren, waardoor de wenkbrauw beter naar voren komt. Het idee lijkt voort te komen uit de grime, waar visagisten hele maskers aanbrengen op het gezicht. Een aantal Instagrammers leek het leuk om een deel van de grime naar de make-up trends te halen. Wat denk jij? Is het een trend of kan dit beter zo snel mogelijk weer verdwijnen?

 

Brow carving combineren met oogmake-up

In de verschillende voorbeelden die Instagrammers online hebben gezet, wordt de oogmake-up vaak gecombineerd met de brow carving. Soms, zoals bij de afbeelding van @urbangirlfaith, wordt de lijn vanuit het ooglid in een vloeiende beweging doorgetrokken naar de wenkbrauw. Soms worden de wenkbrauwen bijna volledig omlijst, en soms kiezen mensen ervoor alleen de uiteinden mee te pakken.

 

Brow carving voorbeelden

Hieronder hebben we weer een aantal voorbeelden verzameld van Instagrammers die deze brow carving trend hebben geprobeerd. Zoals je ziet kun je kiezen voor een ‘neutrale look’ met bruintinten, of juist voor een kleurenpalet gaan door een regenboog rond je brows neer te zetten. We zijn eerlijk gezegd niet zo’n fan van deze trend, omdat de uiteindelijke look de proporties van de wenkbrauwen en ogen nogal uit verhouding trekt. We hebben inmiddels veel gezien op het gebied van wenkbrauwtrends, maar dit gaat ons toch wel wat ver. Dan kiezen we liever voor de glitter wenkbrauwen, die kun je nog tijdens een feestje dragen. Waar je deze look voor gaat gebruiken… 

 

 

Brow Architecture #browshaping #browcarving #neonlife #lines @urbangirlfaith

Een bericht gedeeld door Urbangirl Faith (@urbangirlfaith) op 15 Okt 2017 om 3:53 (PDT)