De 12 bekendste wenkbrauwfouten

Wenkbrauwtrends kunnen behoorlijk snel veranderen, kijk maar naar de dikke wenkbrauwen van Cara Delevingne en Brooke Shields. Nog geen vijf jaar geleden was het juist hip om dunne wenkbrauwen te hebben. Veel mensen omarmen deze trend van dikke, borstelige wenkbrauwen, maar worden er daardoor minder ‘foutjes’ gemaakt bij het bijhouden en opmaken van de wenkbrauwen? Nou… niet echt. Bekijk hieronder de 12 bekendste wenkbrauw ‘fouten’. Zie jij er een herkenbare tussen staan?

 

1. Een vergrotende spiegel gebruiken

Een spiegel die je gezicht uitvergroot kan een fijne hulp zijn bij het aanbrengen van make-up, maar laat het maar liggen als je je wenkbrauwen bij gaat werken. Door je wenkbrauwen van dichtbij te bekijken verlies je overzicht, en dan kan het ineens gebeuren dat je bij de ene wenkbrauw teveel hebt weggeplukt (en dan weer bij de andere, ga zo maar door…)

 

2. De verkeerde kleur wenkbrauwpotlood kiezen

Ken je die strakke wenkbrauwen waarbij het bijna lijkt alsof ze erop geplakt zijn? Tenzij je op de catwalk gaat lopen, kun je deze look maar beter laten voor wat die is. Kies een wenkbrauwpotlood die ongeveer twee tinten lichter is dan je wenkbrauw haarkleur. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen er zachter uitzien aan de randen zodat je niet die cartoonstijl krijgt.

 

3. De cartoon-look

Niet alleen de kleur van het wenkbrauwpotlood is belangrijk, ook de manier waarop je de kleur aanbrengt. Trek je gewoon een strakke lijn om je wenkbrauwen, dan krijg je nog die cartoon-look die je juist wilt vermijden. Zet in plaats daarvan korte streepjes om de wenkbrauwhaartjes te imiteren.

 

4. Huidverzorgingsproducten op je wenkbrauwen aanbrengen

Blijkbaar zijn er nog best veel mensen die dit doen. Probeer echter de gezichtsverzorging zoveel mogelijk bij je wenkbrauwen vandaan te houden. Deze producten kunnen in je haarzakjes trekken waardoor ze de groei kunnen hinderen of zelfs haartjes kunnen laten uitvallen.

 

5. Het verkeerde wenkbrauwstencil gebruiken

Het gebruik van een wenkbrauwstencil zelf is zeker niet fout, maar niet ieder stencil past bij ieder persoon. Er is geen ‘one stencil, fits all’ omdat mensen verschillende gezichtsvormen hebben. Kies daarom een stencil dat zoveel mogelijk je natuurlijke wenkbrauwen volgt, of vraag advies bij een brow bar over een goed matchende vorm.

 

6. De wenkbrauwen te veel epileren

Overplucking is inmiddels een bekende term geworden voor mensen die gewoonweg te vaak hun wenkbrauwen epileren. Het is echt niet nodig om iedere dag je wenkbrauwen weer opnieuw te stijlen. Als je wat langer wacht zie je ook veel beter hoe de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen loopt, en heb je ook minder kans dat je te veel uittrekt.

 

7. De wenkbrauwen in het midden te veel epileren

Hoewel je sowieso op moet passen met het epileren van je wenkbrauwen, is het gebied tussen je wenkbrauwen helemaal een ‘voorzichtig!’-gebied. Epileer je hier te veel haartjes, dan lijken je gezichtskenmerken breder en verder uit elkaar te staan. 

 

8. Te veel wenkbrauwhaartjes tegelijk epileren

Wenkbrauwen epileren is een precies werkje, en als je meerdere haartjes tegelijk tussen je pincet pakt, weet je nooit zeker hoe het resultaat zal gaan zijn. Je hebt een groter risico om per ongeluk teveel te epileren. Pak daarom altijd één haartje per keer als je met je pincet aan de slag gaat.

 

9. Wenkbrauwen per se symmetrisch willen maken

Het komt maar zelden voor dat mensen een symmetrisch gezicht hebben, dus waarom zou je obsessief bezig zijn om je wenkbrauwen exact hetzelfde te krijgen? Het Engelse gezegde ‘eyebrows are sisters, not twins’ is zeker waar. Het ziet er vaak juist onnatuurlijk uit als ze precies hetzelfde zijn, helemaal als je gaat voor de dikkere wenkbrauwen. Houd vooral als regel aan dat je wenkbrauwen op dezelfde hoogte beginnen en eindigen.

 

10. Je archadeboog verplaatsen

Kan dit? Helaas wel. Een sterke archadeboog geeft je een aantrekkelijke look, maar pas op met het ‘aanpassen’ van deze boog met make-up. Pluk je te veel haartjes weg bij het midden van je wenkbrauwen, dan kun je een permanent verbaasde uitdrukking op je gezicht krijgen, of juist een strenge en boze uitdrukking. Pas daarom op met make-up aanbrengen of plukken en als je de boog wilt bewerken, houd deze dan op ongeveer twee-derde van je wenkbrauwen vanuit het midden gezien.

 

11. Wenkbrauwen epileren tijdens je menstruatie

Wat maakt het uit als je tijdens je menstruatie epileert of niet? Nou… wel eens aan de gevoeligheid van je huid gedacht? Bij veel vrouwen wordt de huid veel gevoeliger, dus daarom is het aan te raden even die week te wachten met haartjes trekken.

 

12. Wenkbrauwen trimmen

Maar erg weinig mensen hebben echt een wenkbrauwtrim ‘nodig’, zeker met die volle wenkbrauwen die nu zo in zijn. Als je toch vindt dat je per se een trim nodig hebt, borstel dan altijd eerst je wenkbrauwhaartjes naar boven. Trim alleen de haartjes die er echt duidelijk bovenuit steken en houd er rekening mee dat je wenkbrauwen in een hoek staan. Vergeet je dit en knip je je haartjes te kort af, dan krijg je wenkbrauwen die meer lijken op een deurmat. You’re welcome… 


Aanraders uit de shop