Beauty routine in het vliegtuig

Een beauty routine in het vliegtuig is geen overbodige luxe. Je kent het wel: je stap fris en fruitig het vliegtuig in, om er na een paar uur helemaal verfomfaaid uit te komen. Hoe krijg je dat toch voor elkaar? Voor zover je het weer heb je alleen maar even geslapen… Geen zorgen, met deze beauty routine in het vliegtuig stap jij de volgende keer net zo fris naar buiten als je naar binnen kwam.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen is beter dan genezen – verhaal is ook in dit geval zeker waar. Voorkom dat je huid verder uitdroogt door bijvoorbeeld geen alcohol te drinken maar voor water of thee te kiezen. Je kunt daarnaast voor een zakje chips kiezen of een bouillon (bij voorkeur het laatste) zodat het zout voldoende vocht vasthoudt.

 

Slapen in het vliegtuig

Toegegeven, na het slapen zie je er niet altijd meer zo fris en fruitig uit. Het slapen kan echter wel helpen om de jetlag zoveel mogelijk te compenseren. Als je weet dat je een groot tijdsverschil hebt ten opzichte van je vakantiebestemming, probeer dan zeker alvast in het vliegtuig te slapen. Op die manier hoef je tijdens je vakantie niet nog eens te wennen aan het tijdsverschil.

 

Vergeet je spiegeltje niet

Voordat we het over de beauty essentials gaan hebben in het vliegtuig: vergeet zeker je spiegeltje niet. Zo kun je gewoon jezelf verzorgen zonder dat je helemaal naar het toilet moet lopen om daar in de spiegel te kunnen kijken. Voor de kortere vluchten kan het zelfs zo zijn dat spiegels niet altijd aanwezig zijn, dus neem atlijd een kleine variant mee. Is ook handig tijdens de vakantie.

 

Hydratatie

Met stip op een in een vliegtuig is toch wel de hydratatie. Dankzij de airconditioning in het vliegtuig wordt al het vocht uit je huid en lippen getrokken. Met het gevolg dat je er vervolgens erg vermoeid uitziet. Het beste wat je kunt doen om deze uitdroging te voorkomen, is een hydraterende gezichtsspray, gezichtsserum  of facial mist (hyaluronzuur als ingrediënt is een dikke plus!) te gebruiken. Spray dit af en toe over je huid en je voorkomt dat je met een perkamenthuidje het vliegtuig uit stapt.

Tip: Let er wel op dat de facial mist maximaal 100ml mag zijn! Lees ook ons artikel over make-up in je handbagage. En reis je af naar een warm land rond de evenaar? Dan is het handiger een crème of serum te gebruiken op waterbasis. Crèmes op oliebasis kunnen voor vochtbultjes zorgen.

 

Gezichtsverzorging tijdens de vlucht

Je mag helaas geen beautycase meenemen als handbagage, maar dan kun je nog wel lekker creatief zijn met beautyproducten. Neem in plaats van een reinigingsmelk gezichtsreinigingsdoekjes mee. Na het slapen kun je jezelf even opfrissen met een doekje voordat je een crème of tint aanbrengt.

 

Gezichtscrème en Handcrème

Je huid droogt uit tijdens de vlucht, dus een gezichtscrème en/of handcrème is geen overbodige luxe. Breng de crème aan voordat je gaat vliegen en als je bij je bestemming aangekomen bent. Heb je een langere vlucht, dan kun je tijdens het vliegen ook nog een keer je gezicht reinigen met een reinigingsdoekje en daarna een gezichtscrème aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om zowel gezichtscrème als handcrème in je handbagage mee te nemen, maar alleen een gezichtscrème volstaat ook.

 

Ogen

De huid rond je ogen is extra dun, en daardoor ook extra gevoelig voor droogte en een gebrek aan slaap. Hallo kringen? Om die gezwollen ogen en donkere  kringen zoveel mogelijk te verminderen, kun je een oogroller gebruiken. De kop van de oogroller voelt zeer koel aan, wat al een verzachtend effect heeft op je gezwollen oogleden. Daarnaast hebben de meeste oogrollers ook een plump-effect, waardoor je kringen zichtbaar kunnen verminderen.

 

Droge lippen in het vliegtuig

In het vliegtuig krijg je bijna gegarandeerd last van droge lippen. Neem daarom altijd een lippenbalsem of lipgloss mee om je lippen mee in te smeren. Zo blijven je lippen zacht en soepel in die droge lucht.

 

Een multifunctioneel stain of tint

We houden normaal gesproken al van multifunctionele producten, maar in het vliegtuig zijn ze echt onmisbaar. Omdat je niet veel vloeistoffen in je handbagage mee mag nemen en soms zelfs je lippenbalsem meegerekend wordt, is een 2-in-1 of 3-in-1 stain ontzettend handig. Met dit product kun je een kleurtje aanbrengen op je wangen, lippen en boven je ogen. Binnen een mum van tijd heb je een gezonde blos op je wangen, en de oogschaduw en gekleurde lippen geven je gezicht direct een boost.

 

Haarverzorging

Zodra je langere vluchten hebt binnen Europa of een oceaan over moet steken, zal je op een gegeven moment behoefte krijgen aan slaap. En tegen de tijd dat je wakker wordt, zit je haar alles behalve netjes. Hoe kun je dit voorkomen of oplossen? Probeer je haar altijd zoveel mogelijk ‘vast te zetten’ voordat je gaat slapen. Als je lang haar hebt kun je bijvoorbeeld een vlecht dragen. Heb je kort haar, dan kan een haarband of een opgestoken kapsel nog wel eens helpen. Neem daarnaast altijd een klein borsteltje mee in je handbagage om je haren uit te borstelen na een lange vlucht. Daarnaast kun je ook een beetje droogshampoo in je haren aanbrengen zodat de overtollige olie wordt opgezogen. Je haar ziet er zo weer fris uit en geeft net dat extra beetje volume dat je nodig hebt om fab het vliegtuig uit te stappen.

 

Make-up tijdens het vliegen

De keuze om minimalistisch make-up aan te brengen of juist helemaal voluit te gaan is vrij persoonlijk. Met een minimalistische look is bijwerken vrij eenvoudig, en kun je ook tijdens de vlucht makkelijk met gezichtsdoekjes en hydraterende crèmes aan de slag zonder dat je bijvoorbeeld je foundation bij hoeft te werken. Voor een minimalistische look is het al voldoende om bijvoorbeeld een mascara, eyeliner en lip stain aan te brengen. De lip stain kun je tijdens je vlucht nog gebruiken op je wangen en oogleden. Mascara en eyeliner zijn wat lastiger om in een vliegtuig opnieuw aan te brengen, dus dat kun je beter van tevoren al doen. Ben je bang dat producten gaan uitlopen, kies dan voor waterproof producten. Breng je graag alle producten aan voordat je gaat vliegen, zorg dat dan je de meeste producten in flacons van maximaal 100ml in je handbagage hebt. Niets zo vervelend als een uitgesmeerde foundation of een oogschaduw die ineens half naar je wangen uitgelopen is.

Tip: Vergeet echt die reinigingsdoekjes niet. Of je nu voor een minimalistische look gaat of met een volledige make-up look het vliegtuig in stapt, als er iets uitloopt of vervaagd kun je het in ieder geval verwijderen zonder geklungel met toiletpapier en water in het toilet.

 

Beauty routine in het vliegtuig

Tot zover onze tips om je huid mooi te houden in het vliegtuig, je make-up weer in het gareel te krijgen voordat je uitstapt en je prachtige vogelnestje terug te veranderen naar het kapsel dat je had voordat je het vliegtuig in ging. Heb je zelf een bepaalde beauty routine in het vliegtuig die je graag zou willen delen met ons? Stuur ons dan zeker een mailtje of reageer onder onze Facebook-post. Fijne vakantie!