Anti rimpel tips en tricks

Anti rimpel tips zijn bijna niet meer aan te slepen: iedereen wil er zo lang mogelijk zo jong mogelijk uitzien. Maar hoe kun je daarvoor zorgen? In dit artikel hebben we een aantal basistips verzameld om je huid zo lang mogelijk glad en soepel te houden.

 

1. De dagelijkse reiniging

In Zuid-Korea weten ze het allang: als je de huid goed reinigt van vuil en onzuiverheden, heb je de eerste stappen al gezet naar een huid die langer soepel en elastisch blijft. Kies een cleanser of gezichtsreiniger die echt bij je huid past. Sommige producten zijn nog vrij agressief voor de huid. Zoek naar cleansers met zoveel natuurlijke ingrediënten en naar producten zonder toegevoegd parfum. Mensen met een gevoelige huid hebben weer meer baat bij de Cleansing Gel.

Tip: Wil je de gezichtsreiniging echt serieus nemen? Kies dan voor een cleanser op oliebasis en een cleanser op waterbasis, die je na elkaar gebruikt. Zo verwijder je het vuil op water- en op oliebasis voor een gladde huid. Er zijn inmiddels ook cleansers beschikbaar die zich op beide soorten vuil richten, dus het loont zeker om een kijkje te nemen bij de multitaskers als je weinig tijd hebt.

Tip: Maak gebruik van een toner na je cleanser. Een toner brengt de pH-waarde van je huid weer in balans en laat je huid er gezond uitzien. Let wel op dat je geen toners met alcohol erin gebruikt. Met name als dit vooraan in het lijstje van ingrediënten staat, kan dit de huid enorm uitdrogen.

 

2. De wekelijkse reiniging

Naast de dagelijkse reiniging, is het zeker aan te raden om wekelijks even een moment voor jezelf te pakken om je huid extra aandacht te geven. Dit kan in de vorm van een gezichtsmasker. Dit masker geeft je huid een frisse boost zonder te irriteren, zelfs als je een gevoelige huid hebt. Het Black Luster Mask van Milky Dress maakt bijvoorbeeld gebruik van een magneet om vuil en onzuiverheden uit de poriën te liften. Je hoeft hierdoor niet te boenen om het masker van je gezicht af te krijgen, maar haalt het simpelweg met de magneet weg. Niet alleen voelt je gezicht daarna zeer schoon aan, de Dode Zee mineralen verzachten fijne lijntjes en rimpels bij regelmatig gebruik.

 

3. De anti-rimpel dagcrèmes en nachtcrèmes

Je huid begint al met verouderen als je 25 jaar bent. Dit wil echter niet zeggen dat je dan direct vol aan de bak moet met anti-rimpel dagcrèmes. Vraag zeker even advies bij een schoonheidsspecialiste om een crème te kiezen die niet alleen bij jouw huidtype past, maar ook bij de leeftijd van je huid. Voor een jongere huid heb je nog niet zoveel anti-aging eigenschappen nodig, dus dan is een lichtere crème al afdoende. Het Black Luster Mask van Milky Dress heeft bijvoorbeeld goede anti-aging eigenschappen dankzij de voedende mineralen en ingrediënten als rozenbottelolie. Door het masker één keer per week te gebruiken, houd je de huid zacht en soepel. Voor een oudere huid kan het aan te raden zijn het masker twee keer per week te gebruiken.

Tip: De huid rond je ogen is dunner en hierdoor ontstaan daar sneller rimpels. Een oogcrème is specifiek ontwikkeld voor die dunne huid. Oogcrème met collageen, vitamine C en vitamine A (retinol) kan de fijne lijntjes zo lang mogelijk buiten de deur houden. 

 

4. Gezichtsserum

De gezichtsserums zijn nog niet zo bekend in Nederland en België, en dat is zonde. Deze kleine powerhouses bevatten vaak zeer specifieke ingrediënten en richten zich op één of enkele huidproblemen, waardoor het resultaat zeer snel zichtbaar kan zijn. Het vitamine A (ook wel retinol) gezichtsserum bijvoorbeeld heeft zeer sterke anti-aging eigenschappen. De vitamine A kan zich aan bijna iedere huidcel hechten en doorgeven dat die cel zich gezonder en jonger moet gaan gedragen. Daarnaast is het een sterke antioxidant, dat de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Door een gezichtsserum toe te voegen aan de dagelijkse huidverzorging kan je huid langer glad en soepel blijven.

Let op: met simpelweg een vitamine A serum ben je er helaas nog niet. Zelfs het veelgeprezen retinol kan niet in alle ingewikkelde behoeften van de huid voorzien. Vergeet daarom zeker niet om de huid met regelmaat te reinigen, voeden en beschermen.

 

5. Zonnebrandcrème tegen rimpels

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zonnebrandcrème gebruiken is echt een must om je huid te beschermen tegen de straling van de zon. En dat is niet alleen in de zomer. Ook in de winter is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zonnestralen. Dat de zon niet zichtbaar is, wil helaas niet zeggen dat de straling die huidveroudering veroorzaakt er ook niet meer is. Smeer daarom dagelijks je gezicht, hals en handen in met zonnebrandcrème om huidveroudering zoveel mogelijk uit te stellen. Gebruik daarbij minimaal factor 30, zodat je de meeste straling tegenhoudt. Vind je de zonnebrandcrème maar plakkerig? Er zijn ook zonnebrandcrèmes op waterbasis, die zelfs als make-up primer gebruikt kunnen worden.

 

6. Bekijk je huidige gewoontes

Ben je op dit moment tevreden met je huidverzorgingsritueel? Kijk dan nog even naar de dagelijkse gewoontes. Als je bijvoorbeeld graag onder de zonnebank gaat, rookt of veel vet eten eet, dan kan dat ook een negatieve invloed hebben op je rimpels en fijne lijntjes. Natuurlijk kun je af en toe wel eens een slechte bui hebben met eten, maar als je structureel te veel vet eten eet, kun je sneller rimpels krijgen. Probeer daarom buiten de feestdagen zoveel mogelijk gezond en gevarieerd te eten. Veel water drinken blijft een must, evenals een goede combinatie van groenten en fruit. Vergeet ook de vis met Omega-3 vetzuren niet. Rook je? Als je je huid belangrijker vindt dat die sigaret, is dat toch ook aan te raden ermee te stoppen. Je gaat er niet alleen beter uitzien, maar je voelt je ook vitaler en fitter.

 

7. Bezoek je schoonheidsspecialiste

Anti rimpel tips kunnen we voor thuisgebruik geven, maar er zijn ook een aantal behandelingen in de salon die zich richten op anti-aging. Denk bijvoorbeeld aan een huidpeeling, waarbij fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Het beste is om een huidpeeling in een professionele salon te laten doen, omdat er verschillende dieptes qua peelings zijn. Hoe dieper een peeling, hoe beter het effect. Vraag bij de schoonheidssalons naar de verschillende opties.

 

Anti rimpel tips en tricks

Tot zover een overzicht van onze basistips om rimpels en fijne lijntjes zo lang mogelijk te voorkomen. Heb je zelf nog een goede tip, een ingrediënt dat voor jouw de Holy Grail is op het gebied van huidverzorging? We horen het graag! Stuur een mail naar ons info-adres en wie weet zie je jouw tip binnenkort terug op ons blog.