0

Your BasketLekkere nazomerse inspiratie: watermeloen make-up

Watermeloen make-up klinkt eigenlijk helemaal zo gek niet meer na het watermeloenhaar, zeemeerminnenhaar en de regenboogwimpers. Het zoeken naar voorbeelden van deze fruitige make-up trend gaf ons in ieder geval een flinke dosis vrolijkheid. Want zeg nu zelf, wat is er meer zomers en vrolijker dan een watermeloen?

 

Hoe maak je watermeloen make-up?

Het creëren van een watermeloenenlook is eigenlijk heel eenvoudig: zorg dat je met een groentint en een roze tint aan de slag gaat, en verwerk ergens pitjes in met een zwarte of donkerbruine eyeliner. Hoe je vervolgens je ogen (of lippen!) opmaakt mag je helemaal zelf weten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een felle kleur rood op je oogleden aan te brengen. Hierboven zet je een strakke witte lijn met eyeliner, en daarboven laat je het groen als het ware uitwaaieren. Op youtube kun je diverse tutorials vinden die goed laten zien hoe je strakke lijnen in je oogschaduw creëert.

 

Soorten watermeloen make-up

Bovenstaande beschrijving is voor een van de bekendste watermeloen make-up looks. Als je echter op zoek bent naar wat variatie (gewoon lekker iedere dag een andere watermeloenenlook ;-) ) kun je de kleuren ook omdraaien. Breng dan de groene kleur niet boven je ooglid aan, maar breng het als een soort eyeliner bij je onderste wimperrand aan. Trek de groene lijn in de trend van een cat eye iets door. Breng op de waterlijn een zilveren of wit oogpotlood aan voor een mooi contrast. Aan de bovenkant kun je aan de slag met een dieproze kleur die je op je oogleden aanbrengt. Breng in het midden van je ooglid weer de zilveren of witte oogschaduw aan. De stipjes kun je zetten in de buurt van je ooghoeken en vlak boven de wing. Om de overgang van groen naar roze goed te laten verlopen, zet je met zwarte eyeliner een mooie wing. Voor een mooi voorbeeld kun je naar de post van mua_underdogs kijken.

 

Inspiratie voor watermeloen make-up

Zoals altijd zijn we het welbekende Instagram weer opgedoken om mooie voorbeelden te vinden van deze trend. Zit er iets voor jou bij, of houd je het liever iets subtieler? We vinden zelf de lippen van mar.ti.na.mua wel erg mooi.