Aloë vera oogcrème - wat zijn de voordelen?

Aloë vera oogcrème, waarom is het zo bijzonder en waarom wordt het steeds populairder in Nederland? In Aziatische landen was het gebruik van aloë vera al langer normaal, maar nu zijn er ook steeds meer producten in Nederland op de markt die aloë vera bevatten. Naast drankjes en aloë vera oogcrème bestaat er ook mondwater, voedingssupplementen, olie, lotion, gel en zelfs tandpasta met de plant als ingrediënt.  Lees in dit artikel waarom aloë vera oogcrème zo goed is.

 

Waarom aloë vera gebruiken?

Een van de belangrijkste cosmetische eigenschappen van aloë vera in huidverzorgingsproducten is het kalmerende effect op de huid. Aloë vera bevat veel mineralen, vitaminen en enzymen, die de huid hydrateren en het natuurlijke vochtgehalte in de huid in balans brengen. Daarnaast ondersteunt aloë vera het herstellend vermogen van de huid. Mede dankzij de vitaminen in de plant wordt beschadigde huid sneller en egaler hersteld. De groei van nieuwe huidcellen wordt tegelijkertijd verbeterd en de dode huidcellen worden verwijderd, zodat je huid gezond en zacht aanvoelt.

 

Aloë Vera oogcrème voor de droge huid

Als je een droge huid hebt, is aloë vera oogcrème een ideaal product. De plant brengt immers de vochtbalans van de huid weer op peil, zodat je droge huid herstelt en zacht en soepel blijft. Het gebied rond de ogen is extra kwetsbaar omdat het zo dun is en omdat het ook nog eens blootgesteld wordt aan alle weersinvloeden en temperatuurverschillen van binnen en buiten. De huid droogt hierdoor makkelijk uit, waardoor je lijntjes gaat zien. Met aloë vera oogcrème wordt de huid dusdanig diep gehydrateerd dat ook deze plekken beschermd worden.

 

Aloë vera oogcrème voor verouderde huid

Een oudere huid is vaak wat dunner en kwetsbaarder, waardoor  huidverzorgingsproducten met kunstmatige parfums en parabenen te agressief zijn en de huid alleen maar uitdrogen, zeker het gebied rond te ogen. Het is dan beter om een speciale oogcrème te gebruiken met natuurlijke ingrediënten die de natuurlijke vochtbalans van de huid herstelt en verzorgt. Aloë vera oogcrème heeft niet alleen hydraterende eigenschappen, maar bevat ook veel antioxidanten: de vitaminen A, C en E. Deze vitaminen in de plant neutraliseren de vrije radicalen (vrije radicalen maken huid minder elastisch). De huid blijft hierdoor langer steviger, strakker en oogt ook langer jong.

 

Aloë vera oogcrème tegen donkere kringen en wallen

Heb je last van donkere kringen rond je ogen of zwellingen die maar niet willen verdwijnen? Dan kan aloë vera ook een uitkomst zijn. Door de verkoelende en kalmerende werking van de plant nemen zwellingen af, en de diepe hydratatie zorgt ervoor dat donkere kringen verminderen.

 

Marula oogcrème met aloë vera

Aloë vera heeft diverse eigenschappen die ervoor zorgen dat de huid verzorgd wordt en zelfs de celvernieuwing verbetert. Het is dus een heel fijn ingrediënt om in een crème, lotion of olie te verwerken. Op deze website vind je Pure Marula oogcrème, een oogcrème die onder andere aloë vera bevat. We hebben de genezende en hydraterende eigenschappen van aloë vera gecombineerd met de rijpe vruchten van de Olifantboom en andere natuurlijk ingrediënten zoals lavendel en rozemarijn. Deze combinatie bevat 60% meer antioxidanten dan arganolie, en is dus ideaal om niet alleen de huid te verzorgen en verbeteren, maar ook om vrije radicalen te neutraliseren. Daarnaast is het een heel fijn middel voor een droge huid, een verouderde huid en een fijne crème tegen donkere kringen en wallen . Voor nog meer voordelen van Marula Olie verwijzen we je graag naar de productinformatie en ingrediëntenlijst.