8 Nadelen van blond haar

Nadelen van blond haar, zijn die er? Natuurlijke blondines zullen weinig hinder ondervinden van de blonde kleur. Blonds have more fun! Als je er echter over nadenkt om je haren te blonderen, dan neem je die stap niet zomaar. Blonderen is een stuk ingewikkelder dan ‘gewoon’ een kleurtje erin doen. Je haar gaat een redelijk zware behandeling tegemoet die de textuur en de gezondheid behoorlijk aan kan tasten. Dit zijn 8 nadelen van blond haar als je het wilt laten blonderen.

 

1.     Je hoofdhuid kan gaan jeuken

Soms gebeurd dit al tijdens het verven. Door de processen van het ontkleuren kan je hoofdhuid geïrriteerd raken en gaan jeuken. Hier kun je soms dagen na de behandeling nog last van hebben. Wees lief voor je hoofdhuid en zorg voor een voedend masker om die rauwe hoofdhuid weer te kalmeren.

 

2.     Blonderen is slecht voor je haar

Hoe leuk een blonde coupe ook kan zijn, het is gewoon niet goed voor de gezondheid van je haren. Het is niet voor niets dat kappers en haarstylisten blonderen zelfs afraden als je meer dan vijf tinten lichter wil. Het chemische proces van ontkleuren en daarna kleuren trekt het pigment uit je haren, waarna je haarschubben openstaan. Die gaan niet zomaar meer dicht, en zelfs met haarserums en haarstylingproducten kun je deze schubben lastig sluiten. 

 

3.     Haar blonderen betekent vaker knippen

Omdat je haren blonderen slecht is voor je haar, kan het dusdanig beschadigd raken dat er niets anders op zit dan het af te knippen. Met name de haarpunten raken door het blonderen veel sneller beschadigd dan normaal, waardoor je niet alleen vaker bij de kapper zit om alles bij te kleuren, maar ook om bij de knippen. Tsja, je moet er wat voor over hebben..

 

4.     Chloor en blond haar

Chloor en blond haar zijn geen beste vrienden. De chemicaliën in je haar kunnen reageren met het chloor in het water, waardoor je mooie blonde haren groen uit kunnen slaan. Wat hier tegen kan helpen? Ketchup in je haren… Iemand patatje met?

 

5.     Haar blonderen is duur

We draaien er niet omheen, het blonderen van je haar is een prijzige bezigheid. Niet alleen de basisbehandeling om je haar te ontkleuren, maar ook de verf die vervolgens wordt aangebracht hangt een prijskaartje aan. Daarna zit je regelmatig weer bij de kapper om je haren bij de laten kleuren (of beter gezegd ontkleuren). Al die behandelingen zijn een aanslag op de gezondheid van je haar, dus heb je ook meer en/of andere haarverzorgingsproducten nodig dan normaal. Voor blonde lokken is het soms ook aan te raden zilvershampoo te gebruiken om een gelige gloed te voorkomen.

 

6.     Haar blonderen is high maintenance

Nadat haar blonderen een vrij dure aangelegenheid is, moet je ook nog eens veel tijd uittrekken voor je blonde hairdo. Niet alleen zit je veel vaker bij de kapper om je uitgroei bij te werken (om de 4 weken is vrij normaal), je bent ’s ochtends ook langer in de weer om je haar mooi te stylen.

 

7.     Haar blonderen kan verkeerd uitpakken

Als je je haren laat blonderen bij een kapper, dan zal de blonde kleur bijna altijd wel naar wens uitpakken (mits je geen onrealistische verwachtingen hebt en van zwart naar witblond wil bijvoorbeeld). Je kapper kan samen met jou kijken naar de mogelijkheden voor jouw haar en op basis daarvan een behandelplan opstellen. Na één of meerdere behandelingen zit je op de gewenste kleur. Ga je echter zelf met de peroxide aan de slag, dan kan die blonde haardos nog wel eens verkeerd uitpakken. Je haar slaat bijvoorbeeld gelig of te oranje uit omdat je het pigment er niet goed uit kan krijgen. We raden daarom altijd aan om langs de kapper te gaan voor een mooie blonde kleur.

 

8.     Dom blondje

Het is misschien een vreemd nadeel, maar er bestaat nog steeds een hardnekkig vooroordeel dat vrouwen met blond haar dom zijn. Inmiddels horen we toch beter te weten, maar de uitspraak ‘dom blondje’ vliegt nog wel eens door de lucht. Als je voor blonde lokken kiest, kun je deze opmerking misschien ook ineens te horen krijgen. We raden aan om alvast een scherp antwoord te bedenken op deze ‘domme’ uitspraak…

 

De nadelen van blond haar op een rij

Hoewel het blonderen van je haar voor een frisse en mooie verandering kan zorgen, is het ook een behoorlijke aanslag op je haar. Als je voor blonde lokken kiest, zorg dan dat je ze ook goed verzorgt met een voedende shampoo en conditioner. Gebruik bij voorkeur ook een reinigend en verzorgend haarmasker en/of haarserum om die zwaar behandelde lokken zoveel mogelijk tegemoet te komen.