10 make up tips om er wakker uit te zien

Heb je een leuk feestje in het vooruitzicht? Geweldig! Alleen jammer dat je die dag erna verplichtingen hebt waar je niet onderuit kunt komen. En om daar nu met wallen te verschijnen… not done. Wat zijn handige make up hacks die ervoor zorgen dat je er fris en fruitig uit ziet? Wij zochten naar dé 10 make up tips om er wakker uit te zien.

 

1. Mascara om er wakker uit te zien

Mascara is bij uitstek een van de populairste make up producten en dat is niet voor niets: het vergroot je ogen en je ziet er direct wakker uit.  Breng een primer en een waterresistant mascara aan voor extra lengte en volume. Heb je van jezelf vrij rechte wimpers? Dan kun je ze nog krullen met een wimperkruller. Houd er wel rekening mee dat je de wimperkruller gebruikt voor je met mascara aan de slag gaat.

 

2. Slim met oogschaduw en eyeliner

Oogschaduw kan ook een dramatisch verschil geven als je er wakkerder uit wilt zien. Breng een oogschaduw in een champagnekleur of goudachtige tint aan om je binnenste ooghoeken te accentueren. Je kunt de oogschaduw ook in de boog van je wenkbrauwen gebruiken (of je gebruikt daar highlighter, maar daarover straks meer). Met een eyeliner in een lichte kleur kun je de waterlijn nog accentueren voor een frisse oogopslag.

Tip: gebruik geen oogschaduw en eyeliner met rode en roze tinten. Dit accentueert het rood in je ogen, waardoor je er alleen maar vermoeider uit ziet. Wit of perzikkleurig past beter.

 

3. Lippenstift is hét make up product om er wakker uit te zien

Draag jij graag lippenstift? Dan is dit product een van dé make up producten om je er wakker uit te laten zien. Een opvallende kleur trekt bijvoorbeeld de aandacht weg van eventuele wallen (mits deze goed bij je huidskleur past). Een lippenstift met lichte glans geeft ook fris uiterlijk zonder al te veel moeite. Een plus als je een lippenstift met een blauwe ondertoon hebt, deze kleur laat je tanden witter lijken. Draag je liever geen lippenstift? Dan kan een lip gloss of een lippenbalsem met kleur of glans je ook direct een verfrissende boost geven.  

Tip: kijk uit met rode lippenstift, dit kan de donkere kringen onder je ogen juist meer naar voren laten komen.

 

3. Make up om er wakker uit te zien - Highlighter

Highlighter is zonder twijfel een van de make-up producten die je een instant boost kunnen geven. Door een highlighter aan te brengen op de juiste plekken, licht je die plekken op, waardoor je een frisse gloed krijgt. De plekken die je graag naar voren wilt brengen zijn je jukbeenderen, je neusbrug en het plekje bij je bovenlip, ook wel cupido’s boog genoemd. Een trucje dat ook veel gebruikt wordt is highlighter onder de boog van je wenkbrauwen en aan de binnenkant van je ooghoek. Door dit te doen lift je ogen en zie je er direct wakker uit.

 

Kleur highlighter kiezen

Als je een koele ondertoon in je huidskleur hebt, wordt een highlighter met zilveren of roze teint aangeraden. Heb je juist een warme ondertoon in je huidskleur, dan staat een highlighter met gelige of gouden ondertoon je goed. Mensen met een donkere huidskleur kunnen een highlighter met gouden ondertoon heel goed hebben.

Tip: weet je niet goed of je een warme of koele ondertoon in je huidskleur hebt? Kijk dan naar de aderen bij je polsen. Zijn de aderen overwegend blauw? Dan heb je een warme ondertoon. Als je aderen er meer groenig uitzien dan heb je een koele ondertoon.

 

4. Concealer en foundation

Heb je ’s ochtends nog voldoende tijd voor een complete make-up routine? Dan zijn concealer en foundation de beste producten om die grauwige blik en wallen weg te werken. Door concealer bij je wallen aan de brengen licht je deze op en vallen ze minder op. Breng concealer in een v-vorm aan om de wallen te verminderen. Met de foundation kun je de grauwige teint wat meer egaliseren, waardoor je er direct wakker uit ziet.

 

5. Facial mist

Veel mensen hebben tegenwoordig een facials mist in de kast staan, en dat is niet voor niets. Als je gedurende de dag een beetje inzakt en je niet meer zo fris voelde als ’s ochtends, dan kun je deze fijne mist gebruiken. Je hebt sprays met water om je op te frissen als je het warm hebt, maar ook sprays die een lichte glans geven, zodat je die gezonde glow weer terug hebt.

 

6. Huidverzorging

Je huid kun je van binnen en van buiten zo verzorgen dat je er frisser uitziet dan je je daadwerkelijk voelt. Door voldoende water te drinken hydrateer je je organen en hersenen en krijgt je huid een boost. Met de juiste huid crèmes en huidolie verzorg je de huid zowel van buiten als van binnen. Ga voor een crème die een lichte glanslaag op je huid achterlaat, dan heb je direct weer die mooie glow te pakken.

 

7. Oog crème

Ach ja, die wallen he… Na een korte nacht heb je soms ineens zakken onder je ogen. Met een oog crème kun je het aangezicht van deze wallen verminderen. Sommige oog crèmes vullen de dunne huid onder de ogen als het ware een beetje op, waardoor de aderen minder zichtbaar zijn en die blauwige gloed dus minder wordt.

 

8. Blush

Na een korte nacht zie je er vaak wat bleek of grauwig uit. Een van de make up tips om er wakker uit te zien is dan ook overduidelijk om een blush te gebruiken. Een blush geeft dan letterlijk weer kleur aan je wangen en laat je er fris en wakker uitzien. Houd er wel rekening mee dat je een natuurlijke tint kiest, dus een perzikkleur of lichtroze kleur. Breng ook een lichte laag aan zodat het er natuurlijk uit blijft zien.

 

9. Zelfbruiner of bronzer

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende optie, maar kan wel een duidelijk verschil geven zonder al te veel moeite. Door getinte dagcrème, bronzer, bb cream of zelfbruiner te gebruiken geef je je vermoeide gezicht letterlijk meer kleur.

 

10. Make up reinigen

Naast bovenstaande make up tips om er wakker uit te zien, is het ook belangrijk om je make up van de avond ervoor goed te reinigen. Door je gezicht goed te reinigen voor het slapen zorg je dat poriën niet verstopt raken en geef je je huid de rust die het nodig heeft. Zo zie je er de volgende dag weer lekker fris uit. Weinig tijd? Een pakje reinigingsdoekjes naast je bed zorgt ervoor dat je nooit een excuus hebt om je gezicht niet te reinigen, ook al ben je nog zo moe.