Wimperuitval


Wimperuitval

Een lichte vorm van wimperuitval is normaal. Wanneer wimperuitval echter extremere vormen aanneemt, is het de hoogste tijd om je wimpers met extra zorg en aandacht te behandelen. Als je last hebt van wimperuitval is het de kunst om je wimpers in goede conditie te houden. 

 

Oorzaken van wimperuitval

Wimperuitval kan diverse oorzaken hebben. Het kan zijn dat je van nature korte, dunne wimpers hebt. Door overmatig make-upgebruik en het niet goed verwijderen van make-up zoals mascara en eyeliner beschadig je jouw wimpers, waardoor ze sneller breken en uitvallen. Ook ouderdom of de overgang kunnen voor dunnere wimpers of wimperuitval zorgen.

 

Uitval van wimpers heet ‘ciliaire madarosis’. Een medische reden kan hiervan de oorzaak zijn. Wimperuitval kan te maken hebben met een infectie, of het gevolg zijn van een medische behandeling als chemotherapie. Ook hormonale stoornissen kunnen zorgen voor meer uitval van je wimperharen. Tot slot wordt wimperuitval net als haaruitval veroorzaakt door slechte voeding, een tekort aan vitamines en te veel stress.

 

Wimperuitval tegengaan

In dit laatste geval is letten op je voeding aan te raden. Zorg ervoor dat je meer vitamine B en vitamine D binnenkrijgt. Deze vitamines zijn belangrijk voor de haargroei van je wimpers en maken je wimpers sterker, waardoor ze minder snel uitvallen.

 

Ook sommige invloeden van buitenaf die zorgen voor wimperuitval zijn goed aan te pakken. Zo is het essentieel om een goede mascara te gebruiken, die verzorgend is voor je wimpers. Gebruik liever geen waterproofmascara. Het verwijderen hiervan staat haast garant voor wimperuitval. Kies liever voor een mascara die waterresistant is, zoals de Revitalash Volumizing Mascara Raven. Hierdoor verwijder je deze mascara eenvoudig, waardoor je wimpers minder beschadigen en je wimperuitval voorkomt. 

 

Hoe werkt een wimperserum?

Als een wimper is uitgevallen, duurt het helaas een aantal maanden voordat de nieuwe wimper volgroeid is. Wil je de ultieme conditie creeren om weer een verleidelijke oogopslag te krijgen? Gebruik dan het Revitalash Advanced Wimperserum. De verzorgende ingrediënten leveren een bijdrage aan de flexibiliteit van de wimper, waardoor je wimpers gezonder en voller ogen. Zeg maar dag tegen wimperuitval! Een wimperserum werkt eenvoudig. Breng elke avond een dun lijntje aan boven de wimperrand. Het serum laat je vervolgens gewoon intrekken. Ben je na een paar weken tevreden met je stevigere en voller uitziende wimpers? Dan kun je het gebruik afbouwen naar drie keer per week. Laatste Artikelen