Wimpers verven: nadeel


 

Overweeg je je wimpers te verven? Je kunt erover nadenken om je wimpers te verven omdat je wimpers erg licht zijn bijvoorbeeld. Om nu iedere dag in de weer te zijn met lagen mascara zie je niet bepaald zitten. Of misschien kunnen je wimpers niet goed tegen mascara, maar wil je toch graag donkere wimpers hebben. Dan lijkt je wimpers verven een goede oplossing. Of kleven er ook nadelen aan? Voor je je wimpers gaat verven (of laat verven) wil je natuurlijk wel zeker weten waar je van tevoren aan begint. Een logisch voordeel is dat je je wimpers niet meer iedere dag hoeft bij te werken met mascara. Maar wat zijn de nadelen? Wij zetten voor jou een aantal nadelen van het verven van je wimpers op een rij.

1.    Alleen lichte wimpers

Een algemeen misverstand onder mensen is dat het verven van alle wimpers ervoor zorgt dat ze langer en voller eruit gaan zien. Dit gaat echter alleen op voor lichtgekleurde wimpers. Wimperverf is donker van kleur en zorgt enkel voor het kleuren van de wimpers. Bij lichtgekleurde wimpers zorg je er dan voor dat de gehele lengte van de wimpers goed zichtbaar wordt, waardoor je ineens voller en langer uitziende wimpers hebt. Als je van jezelf al donkere wimpers hebt, dan zorgt het verven van je wimpers nauwelijks voor verschil in volume en lengte. Heb jij donkere wimpers en wil je toch meer accent op je wimpers leggen? Probeer dan eens een wimperserum, een goede mascara of wimperextensions. Je wimpers gaan na één van deze behandelingen er voller en langer uitzien.

2.    Wimpers worden niet voller of langer

Sommige mensen verwachten na een wimperverfbehandeling ook langere of vollere wimpers te krijgen. Helaas moeten we je dan teleurstellen. Net als haarverf geeft wimperverf je wimpers alleen een andere kleur. Er komt – anders dan bij mascara – geen laagje om de wimpers. Dit is voor sommigen een belangrijk nadeel. Wel kan het zo zijn dat je wimpers iets langer lijken doordat de lichtblonde puntjes nu ook beter zichtbaar zijn. Bij mensen met donkergekleurde wimperharen zal dit effect echter minimaal zijn. Een betere optie zou dan een wimperserum zijn, dat de gezondheid van de wimpers verbetert en er zo voor zorgt dat wimpers er voller en langer uit gaan zien. 

3.    Kans op vlekken

Ga je zelf aan de slag met wimperverf? Wees dan erg voorzichtig, want een nadeel aan wimperverf is dat deze snel vlekt. Zorg dus dat je de huid rondom je wimpers afplakt met de speciale meegeleverde plakstrips en trek latex handschoenen aan. Draag daarnaast bij voorkeur oude kleding. Tip: zorg dat je een gelijkmatige laag aanbrengt op beide wimpers. Een kleurverschil tussen beide wimpers of een te donker uitgevallen wimper werk je namelijk niet zomaar weg. Twijfel je over je verfkunsten, dan kun je natuurlijk altijd naar een schoonheidssalon gaan voor een wimperverfbehandeling.  

4. Allergische reactie

Ook een belangrijk punt om in je achterhoofd te houden: wimperverf kan een allergische reactie veroorzaken. De meeste mensen die de wimperverf gebruiken hebben nergens last van, maar soms kan het gebeuren dat de ogen ontstoken raken. Het is daarom erg belangrijk om van tevoren de wimperverf die je wilt gebruiken even te testen op een stukje huid om te zien hoe de verf reageert. 

5.    Na één maand behandeling herhalen

Je kunt ervoor kiezen om je wimpers bij een professionele beautysalon te laten verven, maar je kunt ook het heft in eigen hand nemen. Waar je ook voor kiest: feit blijft dat je de behandeling moet blijven herhalen om het effect te behouden. Je wimpers vallen elke vier tot zes weken vanzelf uit, dit is een natuurlijk proces. Dat betekent dat het effect van de geverfde wimpers langzaam verdwijnt naarmate er meer wimpers uitvallen. Laat je wimpers dus elke maand bijwerken om die intense oogopslag te behouden.


Ga je toch liever voor een andere oplossing? Probeer dan eens het RevitaLash wimperserum. Dit wetenschappelijk ontwikkelde verzorgingsproduct voor de wimpers voedt en verzorgt je wimpers diep. Dagelijks een fijn lijntje boven de wimperrand is al genoeg voor langer en voller uitziende wimpers. Een combinatie van het wimperserum en wimperverf is natuurlijk ook mogelijk. Je wimpers krijgen dan een donkere tint èn ze zien er voller en langer uit.  Laatste Artikelen